Izviđači iz Hamburga kampovali u Borićima
Objavljeno: Utorak, Avgust 7, 2018 - 11:38
Autor:
onogost.me

U Grahovskom polju proteklih 15 dana boravilo je 75 izviđača iz Hamburga.

Foto : Privatna arhiva

U mjestu zvanom Borići razapeli su šatore, a odatle su obilazili značajna istorijska mjesta, planinske vrhove, odlazili do Nikšića, spuštali se na Jadransko more i uveče se vraćali u kamp.

MZ Grahovo sa Zdravkom Boškovićem, zatim profesorica Vjera Bigović sa izviđačima iz OŠ „Pavle Kovačević“ sa Grahova svo ovo vrijeme inetezivno su se družili sa izviđačima iz Njemačke.

„Sinoć je napravljeno drugarsko veče na kome su prisustvovali brojni mještani i djeca iz Grahova, Rusi i Njemci koji žive na Grahovu, i uz logorsko vatru druženje je trajalo duboko u noć. Izviđači iz Njemačke pripremili su i bogat kulturno-umjetnički program, a sve se to odvijalo u odličnoj atmosferi“, kazali su iz UBNOR-a i antifašista Nikšića koji su izviđače srdačno pozdravili i poželjeli srećan put sa željom da se ponovo vrate.

Ukupno ocjena: 3

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Petak, Avgust 17, 2018 - 15:01
Prikupljeno 12 jedinica krvi

Klub dobrovoljnih davalaca krvi „Romi Nikšić“ danas je organizovao još jednu akciju tokom koje je prikupljeno 12 jedinica ove dragocijene tečnosti.

Petak, Avgust 17, 2018 - 14:12
Uhapšen Nikšićanin, policija pronašla marihuanu

Budvanska policija juče je, kontrolom jedne osobe na šetalištu u Budvi pronašla i oduzela devet pvc kesica sa marihuanom i tom prilikom uhapsila S.R. (21) iz Nikšića.

Petak, Avgust 17, 2018 - 13:45
Šipačno: Nikšićanin povrijeđen u udesu

U saobraćajnoj nezgodi koja se danas oko 10.30h dogodila na magistralnom putu Nikšić-Plužine, u mjestu Šipačno, povrijeđen je D.K. (35).

Petak, Avgust 17, 2018 - 11:37
Nesreća na Pivskom jezeru: Nastavljena potraga za mladićem iz Plužina

U nesreći koja se juče dogodila na Pivskom jezeru poginuo je Žarko Jokić (53) iz Nikšića, dok se za Slađanom Tijanićem (30) i dalje traga.

Petak, Avgust 17, 2018 - 09:07
AMSCG: Dobri uslovi za vožnju

U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevim i uz dobru vidljivost, saopštili su iz Auto-moto saveza i vozačima savjetovali da vožnju prilagode saobraćajnim i vremenskim uslovima.