Izabrani najbolji mladi recitatori Nikšića
Objavljeno: Srijeda, Maj 16, 2018 - 14:32
Autor:
onogost.me

U organizaciji Dječjeg saveza Nikšić juče je održano takmičenje recitatora na kojem je uzelo učešće devet srednjoškolaca i 47 osnovaca.

Foto : Privatna arhiva

Prvo mjesto u kategoriji  srednjoškolaca osvojila je Anđela Tomić iz Prve srednje stručne škole, druga je bila Lejla Bećirović, takođe iz te škole, dok su treće mjesto dijelile Milena Bojanić iz Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole i Tijana Vučetić iz Gimnazije „Stojan Cerović“.

U kategoriji ucenika I, II, III, IV i V razreda, mlađeg osnovnoškolskog uzrasta prvo mjesto pripalo je Ivoni Garčević iz OŠ „Olga Golović“, drugo Đorđi Glomazić iz OŠ „Ratko Žarić“, a treće dijele Aleksej Karadžić iz OŠ „Radoje Čizmović“ i Jakov Gelev, učenik OŠ „Luka Simonović“.

U kategoriji starijeg osnovnoškolskog uzrasta  VI, VII, VIII i IX razred,  prvo mjesto osvojila je Martina  Milić iz OŠ „Olga Golović“, dok je druga bila Anđela Milović, učenica OŠ „Luka Simonović“.

Trećeplasirani su Vukić Antović iz OŠ „Braća Ribar“ i Nina Đurđevac iz OŠ „Dušan Đukanović“.

Pored ovih nagrada, dodijeljene su i specijalne nagrade koje su dobili Vukić Antović i Vasilije Perošević, učenik škole „Dušan Đukanović“.  

Uručene su i pohvale koju je u kategoriji mlađeg uzrasta dobila Emilija Pejaković iz OŠ „Ratko Žarić“, a u kategoriji starijeg osnovnoškolskog uzrasta Ksenija Popović, učenica OŠ „Milija Nikčević“ i Jelena Jovanović“, učenica OŠ „Janko Mićunović“.

Nabolje je izabrao stručni žiri u čijem sastavu su bili profesori jezika i književnosti, a ocjenjivali su intonaciju, akcenat, dikciju, subjektivni i emocionalni doživljaj...

Pobjednici su dobili prigodne poklone, a imaće priliku i da predstavljaju Nikšić na državnom takmičenju recitatora koje će se 7. juna održati u Beranama.

Ukupno ocjena: 3

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Subota, Maj 26, 2018 - 12:03
Noć mladosti i ljepote maturanata Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole

Srećni zbog kraja školovanja, a ipak i malo tužni zbog rastanka sa prijateljima, maturanti Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole ozvaničili su sinoć kraj srednjoškolskih dana.

Subota, Maj 26, 2018 - 09:18
AMSCG: Povoljni uslovi za vožnju

U Crnoj Gori jutros su povoljni vremenski uslovi za saobraćaj, osim na pojedinim dionicama na sjeveru gdje jutarnja magla smanjuje vidljivost, saopšteno je iz Auto-moto saveza.

Subota, Maj 26, 2018 - 08:27
U aprilu potrošeno 24 odsto manje struje

Korisnici elektrodistributivnog sistema su u aprilu preuzeli ukupno 188.778.119 kilovat sati struje, što je oko 24 odsto manje u odnosu na mart, saopštili su danas iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema CEDIS.

Subota, Maj 26, 2018 - 08:01
Migranati preko Krsca za Hercegovinu

Malo ko od Gačana ovih dana nije imao blizak susret sa migrantima. Zato i policija ima pune ruke posla, skoro svaki dan privedu po grupu nezvanih gostiju.

Petak, Maj 25, 2018 - 16:32
Zbor Župljana: Uputiće dopise Markoviću i Grboviću

Na zboru mještana nikšićke Župe, kome je prisustvovalo 98 stanovnika toga kraja, odlučeno je da se upute dopisi predsjednicima Vlade i Opštine Nikšić, kao i predstavniku Uniproma, firme koja gazduje rudokopima u tom kraju, da se u roku od 15 dana organizuje sastanak kako bi pokušali naći rješenje za probleme u toj mjesnoj zajednici.