Izabrani najbolji mladi recitatori Nikšića
Objavljeno: Srijeda, Maj 16, 2018 - 14:32
Autor:
onogost.me

U organizaciji Dječjeg saveza Nikšić juče je održano takmičenje recitatora na kojem je uzelo učešće devet srednjoškolaca i 47 osnovaca.

Foto : Privatna arhiva

Prvo mjesto u kategoriji  srednjoškolaca osvojila je Anđela Tomić iz Prve srednje stručne škole, druga je bila Lejla Bećirović, takođe iz te škole, dok su treće mjesto dijelile Milena Bojanić iz Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole i Tijana Vučetić iz Gimnazije „Stojan Cerović“.

U kategoriji ucenika I, II, III, IV i V razreda, mlađeg osnovnoškolskog uzrasta prvo mjesto pripalo je Ivoni Garčević iz OŠ „Olga Golović“, drugo Đorđi Glomazić iz OŠ „Ratko Žarić“, a treće dijele Aleksej Karadžić iz OŠ „Radoje Čizmović“ i Jakov Gelev, učenik OŠ „Luka Simonović“.

U kategoriji starijeg osnovnoškolskog uzrasta  VI, VII, VIII i IX razred,  prvo mjesto osvojila je Martina  Milić iz OŠ „Olga Golović“, dok je druga bila Anđela Milović, učenica OŠ „Luka Simonović“.

Trećeplasirani su Vukić Antović iz OŠ „Braća Ribar“ i Nina Đurđevac iz OŠ „Dušan Đukanović“.

Pored ovih nagrada, dodijeljene su i specijalne nagrade koje su dobili Vukić Antović i Vasilije Perošević, učenik škole „Dušan Đukanović“.  

Uručene su i pohvale koju je u kategoriji mlađeg uzrasta dobila Emilija Pejaković iz OŠ „Ratko Žarić“, a u kategoriji starijeg osnovnoškolskog uzrasta Ksenija Popović, učenica OŠ „Milija Nikčević“ i Jelena Jovanović“, učenica OŠ „Janko Mićunović“.

Nabolje je izabrao stručni žiri u čijem sastavu su bili profesori jezika i književnosti, a ocjenjivali su intonaciju, akcenat, dikciju, subjektivni i emocionalni doživljaj...

Pobjednici su dobili prigodne poklone, a imaće priliku i da predstavljaju Nikšić na državnom takmičenju recitatora koje će se 7. juna održati u Beranama.

Ukupno ocjena: 12

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Subota, Avgust 18, 2018 - 16:01
Plužine i Šavnik će svim osnovcima kupiti udžbenike

Četiri od 23 opštine, Berane, Budva, Plužine i Šavnik, obezbijediće besplatne udžbenike za sve osnovce. Lokalna uprava Herceg Novog to će učiniti za đake prva tri razreda, dok će 13 opština komplete besplatnih knjiga pokloniti samo prvacima. U budžetima četiri opštine ta stavka nije planirana.
 

Subota, Avgust 18, 2018 - 14:16
Preminuo Jovan Karadžić-Kadžo

Nakon kraće bolesti, danas je u 77. godini preminuo poznati slikar i vajar Jovan Karadžić-Kadžo.

Subota, Avgust 18, 2018 - 11:35
Ministarstvo nauke izdvojilo milion eura za mlade istraživače

Ministarstvo nauke raspisalo je konkurs kojim mladim istraživačima, budućim doktorima nauka, omogućava da se u naredne tri godine puno radno vrijeme posvete naučno-istraživačkom radu o trošku države.

Subota, Avgust 18, 2018 - 10:36
Počelo takmičenje u ljenčarenju: Za najvećeg lenjivca 18 konkurenata

Tradicionalno takmičenje u ljenčarenju, šesto po redu, koje je počelo danas, okupilo je ukupno 18 takmičara, od čega 15 iz Crne Gore i tri iz Srbije.

Subota, Avgust 18, 2018 - 10:09
Putevi suvi

U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevim i uz dobru vidljivost, saopštili su iz Auto-moto saveza i vozačima savjetovali da vožnju prilagode saobraćajnim i vremenskim uslovima.