Grbović: Centar Nikšića uskoro pod video nadzorom
Objavljeno: Srijeda, Jun 13, 2018 - 15:50
Autor:
onogost.me

U radnoj posjeti opštini Nikšić danas je boravio ministar unutrašnjih poslova u Vladi Crne Gore Mevludin Nuhodžić sa saradnicima i tom prilikom se sastao sa predsjednikom opštine Veselinom Grbovićem.

Foto : onogost.me

Grbović je nakon današnjeg sastanka istakao da su vođeni plodni razgovor i najavio da se sprema projekat video nadzora  grada koji će biti realizovan najkasnije za dva mjeseca.

“Mislim da bi zaista bilo neophodno da se uvede video nadzor i mi smo odlučili da sa naše strane napravimo jedan pilot projekat, da napravimo video nadzor u centru Nikšića i da kasnije na osnovu njega, nadam se, čitav Nikšić bude pokriven, što će sigurno uticati na još bolju bezbjednost našeg grada”, smatra Grbović dodajući da je ministra upoznao sa opštom situacijom u našem gradu, zatim sa finansijskom situacijom i problemima sa kojima se opština susreće, ali i sa rekonstrukcijom Doma revolucije.

U vezi sa tim se, kaže, obratio i Vladi Crne Gore.

“Očekujem od Vlade da nam omogući da dajemo na zakup dužine do 30 godina zainteresovanim investitorima koji će završavati pojedine objekte, koristiti ih pod zakup određeni period - 30 godina i kasnije to ostaje vlasništvo grada Nikšića. Mislim da je to najbezbolniji način da riješimo taj jedan gorući problem u srcu grada. Postoji zaista nekoliko investitora koji su praktično na korak da uđu u te poslove i moramo raspisati tendere, ali moramo imati dozvolu u Vladi”, pojašnjava Grbović.

Nuhodžić je izrazio veliko zadovoljstvo učinkom CB Nikšić, ističući da je nikšićka policija u minuloj godini rasvijetlila čak 72,4 odsto slučajeva.

"To najslikovitije govori o radu CB Nikšić. Sa načelnikom i rukovodstvom smo apostrofirali i neophodnost kadrovskog jačanja, edukacije i tehničkog opremanja", istakao je on.

Posebno zadovoljstvo Nuhodžić je izrazio susretom sa rukovodstvom opštine Nikšić, koja je, kako je kazao, jedna uspješna priča u kojoj je opština kvalitetan servis za građane Nikšića, a što pokazuju brojni urađeni infrastrukturni i komunalni prjekti. Dobru saradnju istakao je u dijelu rješavanja stambenih pitanja za zaposlene u zdravstvu, penzionere, ali i za radnike iz sektora bezbjednosti.

"Moram pomenuti da je opština donijela odluku da ustupi građevinsko zemljište bez komunalne naknade za rješavanje 140 stambenih pitanja", zaključio je on dodajući da je prethodno posjetio i NVO SOS koja se bavi borbom protiv nasilja u porodici.

 

Ukupno ocjena: 5

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Nedjelja, Jun 17, 2018 - 19:18
Predstavljen vodič za jednoroditeljske porodice

Udruženje Roditelji izdalo je vodič koji treba da pomogne članovima jednoroditeljskih porodica da jednom mjestu dobiju ključne informacije u vezi sa formalnim, pravnim i administrativnim procedurama koji prate proces razvoda, svim izazovima samohranog roditeljstva i usklađivanjem odnosa među bivšim partnerima, prije svega u cilju zaštite djece.

Nedjelja, Jun 17, 2018 - 16:33
Zaboravljenim stazama: Komarnica

Tekla je rijeka kroz planine i polja, nosila kamen ispred sebe, vardala i komarala, pa je nazvaše Komarnica. Dok je tako komarala i komadala, širila je svojim tokom poljanu između brda i greda, a onda je rascijepila zemlju pod sobom i u nju se glavački zaletjela. Poljana, raspolućena rijekom, koja se povukla u svoj tok zatravi, brdo se okiti drvetom... Samo sure grede junački izložiše gole grudi udarima vjetrova i snjegova. Polako cijeli taj kraj počeše zvati po rijeci...

Nedjelja, Jun 17, 2018 - 14:37
Nikšićanin 30 puta darovao krv: Ne treba da čekaš da te neko zove

Kada daješ krv treba da znaš da si nekome spasao život, ne treba da čekaš da te neko zove, kaže tridesetpetogodišnji Milan Hajrušaj iz Nikšića koji je do sada 30 puta dao krv.

Nedjelja, Jun 17, 2018 - 09:18
AMSCG: Povoljni uslovi za vožnju

U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, a iz Auto moto saveza apeluju na vozače da voze oprezno i poštuju saobraćajna pravila.

Nedjelja, Jun 17, 2018 - 08:55
Vodna škola na Grahovu od 18. do 24.

Savez izviđača Crne Gore od 18. do 24. juna 2018. godine organizuje izviđačku vodnu školu na Grahovu.