Grbović: Centar Nikšića uskoro pod video nadzorom
Objavljeno: Srijeda, Jun 13, 2018 - 15:50
Autor:
onogost.me

U radnoj posjeti opštini Nikšić danas je boravio ministar unutrašnjih poslova u Vladi Crne Gore Mevludin Nuhodžić sa saradnicima i tom prilikom se sastao sa predsjednikom opštine Veselinom Grbovićem.

Foto : onogost.me

Grbović je nakon današnjeg sastanka istakao da su vođeni plodni razgovor i najavio da se sprema projekat video nadzora  grada koji će biti realizovan najkasnije za dva mjeseca.

“Mislim da bi zaista bilo neophodno da se uvede video nadzor i mi smo odlučili da sa naše strane napravimo jedan pilot projekat, da napravimo video nadzor u centru Nikšića i da kasnije na osnovu njega, nadam se, čitav Nikšić bude pokriven, što će sigurno uticati na još bolju bezbjednost našeg grada”, smatra Grbović dodajući da je ministra upoznao sa opštom situacijom u našem gradu, zatim sa finansijskom situacijom i problemima sa kojima se opština susreće, ali i sa rekonstrukcijom Doma revolucije.

U vezi sa tim se, kaže, obratio i Vladi Crne Gore.

“Očekujem od Vlade da nam omogući da dajemo na zakup dužine do 30 godina zainteresovanim investitorima koji će završavati pojedine objekte, koristiti ih pod zakup određeni period - 30 godina i kasnije to ostaje vlasništvo grada Nikšića. Mislim da je to najbezbolniji način da riješimo taj jedan gorući problem u srcu grada. Postoji zaista nekoliko investitora koji su praktično na korak da uđu u te poslove i moramo raspisati tendere, ali moramo imati dozvolu u Vladi”, pojašnjava Grbović.

Nuhodžić je izrazio veliko zadovoljstvo učinkom CB Nikšić, ističući da je nikšićka policija u minuloj godini rasvijetlila čak 72,4 odsto slučajeva.

"To najslikovitije govori o radu CB Nikšić. Sa načelnikom i rukovodstvom smo apostrofirali i neophodnost kadrovskog jačanja, edukacije i tehničkog opremanja", istakao je on.

Posebno zadovoljstvo Nuhodžić je izrazio susretom sa rukovodstvom opštine Nikšić, koja je, kako je kazao, jedna uspješna priča u kojoj je opština kvalitetan servis za građane Nikšića, a što pokazuju brojni urađeni infrastrukturni i komunalni prjekti. Dobru saradnju istakao je u dijelu rješavanja stambenih pitanja za zaposlene u zdravstvu, penzionere, ali i za radnike iz sektora bezbjednosti.

"Moram pomenuti da je opština donijela odluku da ustupi građevinsko zemljište bez komunalne naknade za rješavanje 140 stambenih pitanja", zaključio je on dodajući da je prethodno posjetio i NVO SOS koja se bavi borbom protiv nasilja u porodici.

 

Ukupno ocjena: 12

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Subota, Avgust 18, 2018 - 16:01
Plužine i Šavnik će svim osnovcima kupiti udžbenike

Četiri od 23 opštine, Berane, Budva, Plužine i Šavnik, obezbijediće besplatne udžbenike za sve osnovce. Lokalna uprava Herceg Novog to će učiniti za đake prva tri razreda, dok će 13 opština komplete besplatnih knjiga pokloniti samo prvacima. U budžetima četiri opštine ta stavka nije planirana.
 

Subota, Avgust 18, 2018 - 14:16
Preminuo Jovan Karadžić-Kadžo

Nakon kraće bolesti, danas je u 77. godini preminuo poznati slikar i vajar Jovan Karadžić-Kadžo.

Subota, Avgust 18, 2018 - 11:35
Ministarstvo nauke izdvojilo milion eura za mlade istraživače

Ministarstvo nauke raspisalo je konkurs kojim mladim istraživačima, budućim doktorima nauka, omogućava da se u naredne tri godine puno radno vrijeme posvete naučno-istraživačkom radu o trošku države.

Subota, Avgust 18, 2018 - 10:36
Počelo takmičenje u ljenčarenju: Za najvećeg lenjivca 18 konkurenata

Tradicionalno takmičenje u ljenčarenju, šesto po redu, koje je počelo danas, okupilo je ukupno 18 takmičara, od čega 15 iz Crne Gore i tri iz Srbije.

Subota, Avgust 18, 2018 - 10:09
Putevi suvi

U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevim i uz dobru vidljivost, saopštili su iz Auto-moto saveza i vozačima savjetovali da vožnju prilagode saobraćajnim i vremenskim uslovima.