Ekonomsko-ugostiteljska škola: Proslavili 20 godina mature
Objavljeno: Subota, Jun 17, 2017 - 13:21

Generacija maturanata srednje Ekonomsko-ugostiteljske škole, 1996/97. obilježila je danas dvadeset godina mature. 

Foto : FOTO MM

Uspomene su evocirali poslednjih mjeseci u svojoj FB grupi, pustili da ih sjećanja vrate u najljepše životno doba, a danas su se 10h vratili u školske klupe i sreli sa razrednim starješinama. Zvono je bilo najava jednog časa osmjeha i ljubavi, poslije čega su, umjesto malog odmora između časova, nastavili razgovor u zbornici na koktelu koji je pripremila uprava u čast ove generacije.

Ponosni što su bili đaci ove škole, zahvalni ne samo na znanju, već i pažnji, vaspitanju, pozvali su i svoje razredne starješine i upravu škole da prisustvuju zabavi koja se večeras nastavlja u Hotelu"Onogošt".

„Vjerujemo da i današnje generacije prepoznaju kvalitet ove ustanove o čemu govore uspjesi nekadašnjih njenih đaka na fakultetima. Ali isto tako nijesmo zaboravili koliko je truda i rada potrebno, pa smo  odlučili da đaka generacije 2016/17., Milicu Mitrović, častimo simboličnom novčanom nagradom koju će na proslavi 55 godina škole, 23. juna u Nikšićkom pozorištu, uručiti  nekadašnja učenica iz te generacije, a sada profesorica u istoj školi Nataša Gojković“, kazala je Tamara Bošnjak ispred svoje generacije dodajući da su skupili sredstva za još jednu donaciju, pa su FK „Ekonomist“ poklonili garnituru sportske opreme.

Generacija koja je danas obilježila ovaj poseban datum, zapravo je i započela tradiciju proslave mature u toj školi, što su potom prihvatile i ostale generacije.

Ukupno ocjena: 59

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Utorak, Maj 22, 2018 - 14:37
Predstavljamo nikšićke škole: OŠ ”Jagoš Kontić”

Duga i burna tradicija škole, prekidana ratom, ali obilježena istrajnošću mještana koji su bili željni znanja i obrazovanja, a potom brojni uspjesi učenika i zaposlenih, samo su neki od razloga zbog kojih osnovna škola “Jagoš Kontić” u Straševini, koja nosi ime po čuvenom učesniku u mnogim akcijama koje su izvodile partizanske jedinice u okolini Nikšića, kao i u čuvenoj Pljevaljskoj bici, zaslužuje da se pomene.

Utorak, Maj 22, 2018 - 10:23
Saobraća se po suvim putevima

U Crnoj Gori jutros se većinom saobraća po suvim putevima, saopšteno je iz Auto-moto saveza.

Utorak, Maj 22, 2018 - 09:25
Od početka godine devetoro poginulih u 1.200 saobraćajnih nezgoda

U Crnoj Gori se od početka godine dogodila 1.181 saoraćajna nezgoda, što je 9,4 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, pokazuju preliminarni podaci Monstata.

Ponedjeljak, Maj 21, 2018 - 19:18
Mališani JPU „Dragan Kovačević“ u posjeti Cetinju

JPU „Dragan Kovačević“, povodom Dana Ustanove i ispraćaja budućih prvaka, organizuje edukativno-rekreativnu posjetu Cetinju pod nazivom “Osmijeh krasi naše lice, stižemo ti prijestonice”.

Ponedjeljak, Maj 21, 2018 - 15:29
Neplaćanje alimentacije sve izraženije

Neplaćanje alimentacije je veliki problem i država mora pronaći rješenje, posebno jer je sve više brakorazvodnih parnica, ocijenjeno je u emisiji "Okvir" RTCG.