Ekonomsko-ugostiteljska škola: Proslavili 20 godina mature
Objavljeno: Subota, Jun 17, 2017 - 13:21

Generacija maturanata srednje Ekonomsko-ugostiteljske škole, 1996/97. obilježila je danas dvadeset godina mature. 

Foto : FOTO MM

Uspomene su evocirali poslednjih mjeseci u svojoj FB grupi, pustili da ih sjećanja vrate u najljepše životno doba, a danas su se 10h vratili u školske klupe i sreli sa razrednim starješinama. Zvono je bilo najava jednog časa osmjeha i ljubavi, poslije čega su, umjesto malog odmora između časova, nastavili razgovor u zbornici na koktelu koji je pripremila uprava u čast ove generacije.

Ponosni što su bili đaci ove škole, zahvalni ne samo na znanju, već i pažnji, vaspitanju, pozvali su i svoje razredne starješine i upravu škole da prisustvuju zabavi koja se večeras nastavlja u Hotelu"Onogošt".

„Vjerujemo da i današnje generacije prepoznaju kvalitet ove ustanove o čemu govore uspjesi nekadašnjih njenih đaka na fakultetima. Ali isto tako nijesmo zaboravili koliko je truda i rada potrebno, pa smo  odlučili da đaka generacije 2016/17., Milicu Mitrović, častimo simboličnom novčanom nagradom koju će na proslavi 55 godina škole, 23. juna u Nikšićkom pozorištu, uručiti  nekadašnja učenica iz te generacije, a sada profesorica u istoj školi Nataša Gojković“, kazala je Tamara Bošnjak ispred svoje generacije dodajući da su skupili sredstva za još jednu donaciju, pa su FK „Ekonomist“ poklonili garnituru sportske opreme.

Generacija koja je danas obilježila ovaj poseban datum, zapravo je i započela tradiciju proslave mature u toj školi, što su potom prihvatile i ostale generacije.

Ukupno ocjena: 31

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Subota, Oktobar 21, 2017 - 08:09
Ivanova korita: Čas istorije u prirodi za učenike OŠ „Luka Simonović“

Učenici sedmog razreda OŠ „Luka Simonović“, u okviru projekta „Cetinje jedna priča“ u tordnevnoj su pojseti cetinjskoj opštini a boraviće na Ivanovim koritima do nedjelje 22. oktobra. 

Petak, Oktobar 20, 2017 - 16:34
Pivara donirala 5.000 nikšićkom Crvenom krstu

Pivara „Trebjesa“ je povodom 21. oktobra, Dana fabrike i 121 godine postojanja uplatila OO Crvenog krsta Nikšić donaciju od 5.000 eura.

Petak, Oktobar 20, 2017 - 14:45
Završena rekonstrukcija puta Vilusi-Ilino brdo

Završetak radova na magistralnom putu od Vilusa do graničnog prelaza na Ilinom brdu, koje je realizovala Direkcija za saobraćaj uz pomoć lokalne uprave našeg grada, ozvaničen je danas.

Petak, Oktobar 20, 2017 - 13:26
Radulović najavio protest mještana Župe: Savjet MZ da odlučuje kako će se trošiti novac od koncesija

Nakon što je Savjet Mjesne zajednice Župa Nikšićka ukazao na stanje puta Rubeža-Morakovo, a reakcija Opštine izostala, Župljani će u ponedjeljak, 23. oktobra u 11h organizovati jednočasovni protest upozorenja na mjestu Krstovače.

Petak, Oktobar 20, 2017 - 08:01
AMSCG: Putevi suvi, vidljivost dobra

U Crnoj Gori danas se saobraća po suvim putevima, uz dobru vidljivost, saopštili su iz Auto moto saveza, i apelovali na vozače da budu pažljivi i poštuju saobraćajne propise.