Dvojica Nikšićana osumnjičena za krađe
Objavljeno: Srijeda, Maj 16, 2018 - 13:01
Autor:
onogost.me

Elvis Mrkulić (18) i Bojan Jelić (25) osumnjičeni su da su izvršili tri krivična djela – dvije teške krađe i tešku krađu u pokušaju, saznajemo nezvanično.

Foto : Privatna arhiva

Naime, Mrkulić se sumnjiči  da je 8. maja u društvu sa bezbjedonosno interesantnim licem Bojanom Jelićem iz marketa „Svaki dan“, koji se nalazi u Ulici Peka Pavlovića, polomivši izlog staklo, otuđio alkoholno piće i uređaj za automatsku obradu video zapisa.

On je priznao izvršenje tog krivičnog djela, a policijski službenici su od njega oduzeli par rukavica i jednu fantomku.

Kriminalističkom obradom dalje je uvrđeno da su Mrkulić i Jelić dva dana prije toga, oko 23.30h iz marketa „Idea“ koji se nalazi u Dragovoj Luci, takođe polomivši izlog staklo, otuđili veću količinu cigareta, čokolada i alkoholnog pića.

Po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću policijski službenici su izvršili pretres stana i prostorija koje koristi Jelić i i tom prilikom pronašli dio otuđene robe iz marketa „Idea“. Roba je oduzeta od Jelića, nakon čega je on lišen slobode.

Daljom obradom utvrđeno je da su 2. maja izvršili provalu „Idee“ u Ćemencima. Tom prilikom su prekinuli dovod električne energije čime su onesposobili alarmni sistem, nakon čega su pokušali da otuđe sef sa novcem u čemu nijesu uspjeli, pa su napustili objekat.

DT u Nikšiću Sofija Lukovac naložila je da se osumnjičeni privedu na dalju nadležnost zbog sumnje da su izvršili tri krivična djela – dvije teške krađe i i tešku krađu u pokušaju.

Nakon saslušanja DT u Nikšiću je osumnjićenog Mrkulića pustila na slobodu, dok je Jeliću odredila zadržavanje 72 sata u CB do privoda sudiji za istragu.

Ukupno ocjena: 17

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Subota, Avgust 18, 2018 - 16:01
Plužine i Šavnik će svim osnovcima kupiti udžbenike

Četiri od 23 opštine, Berane, Budva, Plužine i Šavnik, obezbijediće besplatne udžbenike za sve osnovce. Lokalna uprava Herceg Novog to će učiniti za đake prva tri razreda, dok će 13 opština komplete besplatnih knjiga pokloniti samo prvacima. U budžetima četiri opštine ta stavka nije planirana.
 

Subota, Avgust 18, 2018 - 14:16
Preminuo Jovan Karadžić-Kadžo

Nakon kraće bolesti, danas je u 77. godini preminuo poznati slikar i vajar Jovan Karadžić-Kadžo.

Subota, Avgust 18, 2018 - 11:35
Ministarstvo nauke izdvojilo milion eura za mlade istraživače

Ministarstvo nauke raspisalo je konkurs kojim mladim istraživačima, budućim doktorima nauka, omogućava da se u naredne tri godine puno radno vrijeme posvete naučno-istraživačkom radu o trošku države.

Subota, Avgust 18, 2018 - 10:36
Počelo takmičenje u ljenčarenju: Za najvećeg lenjivca 18 konkurenata

Tradicionalno takmičenje u ljenčarenju, šesto po redu, koje je počelo danas, okupilo je ukupno 18 takmičara, od čega 15 iz Crne Gore i tri iz Srbije.

Subota, Avgust 18, 2018 - 10:09
Putevi suvi

U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevim i uz dobru vidljivost, saopštili su iz Auto-moto saveza i vozačima savjetovali da vožnju prilagode saobraćajnim i vremenskim uslovima.