Dvojica Nikšićana osumnjičena za krađe
Objavljeno: Srijeda, Maj 16, 2018 - 13:01
Autor:
onogost.me

Elvis Mrkulić (18) i Bojan Jelić (25) osumnjičeni su da su izvršili tri krivična djela – dvije teške krađe i tešku krađu u pokušaju, saznajemo nezvanično.

Foto : Privatna arhiva

Naime, Mrkulić se sumnjiči  da je 8. maja u društvu sa bezbjedonosno interesantnim licem Bojanom Jelićem iz marketa „Svaki dan“, koji se nalazi u Ulici Peka Pavlovića, polomivši izlog staklo, otuđio alkoholno piće i uređaj za automatsku obradu video zapisa.

On je priznao izvršenje tog krivičnog djela, a policijski službenici su od njega oduzeli par rukavica i jednu fantomku.

Kriminalističkom obradom dalje je uvrđeno da su Mrkulić i Jelić dva dana prije toga, oko 23.30h iz marketa „Idea“ koji se nalazi u Dragovoj Luci, takođe polomivši izlog staklo, otuđili veću količinu cigareta, čokolada i alkoholnog pića.

Po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću policijski službenici su izvršili pretres stana i prostorija koje koristi Jelić i i tom prilikom pronašli dio otuđene robe iz marketa „Idea“. Roba je oduzeta od Jelića, nakon čega je on lišen slobode.

Daljom obradom utvrđeno je da su 2. maja izvršili provalu „Idee“ u Ćemencima. Tom prilikom su prekinuli dovod električne energije čime su onesposobili alarmni sistem, nakon čega su pokušali da otuđe sef sa novcem u čemu nijesu uspjeli, pa su napustili objekat.

DT u Nikšiću Sofija Lukovac naložila je da se osumnjičeni privedu na dalju nadležnost zbog sumnje da su izvršili tri krivična djela – dvije teške krađe i i tešku krađu u pokušaju.

Nakon saslušanja DT u Nikšiću je osumnjićenog Mrkulića pustila na slobodu, dok je Jeliću odredila zadržavanje 72 sata u CB do privoda sudiji za istragu.

Ukupno ocjena: 5

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Subota, Maj 26, 2018 - 12:03
Noć mladosti i ljepote maturanata Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole

Srećni zbog kraja školovanja, a ipak i malo tužni zbog rastanka sa prijateljima, maturanti Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole ozvaničili su sinoć kraj srednjoškolskih dana.

Subota, Maj 26, 2018 - 09:18
AMSCG: Povoljni uslovi za vožnju

U Crnoj Gori jutros su povoljni vremenski uslovi za saobraćaj, osim na pojedinim dionicama na sjeveru gdje jutarnja magla smanjuje vidljivost, saopšteno je iz Auto-moto saveza.

Subota, Maj 26, 2018 - 08:27
U aprilu potrošeno 24 odsto manje struje

Korisnici elektrodistributivnog sistema su u aprilu preuzeli ukupno 188.778.119 kilovat sati struje, što je oko 24 odsto manje u odnosu na mart, saopštili su danas iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema CEDIS.

Subota, Maj 26, 2018 - 08:01
Migranati preko Krsca za Hercegovinu

Malo ko od Gačana ovih dana nije imao blizak susret sa migrantima. Zato i policija ima pune ruke posla, skoro svaki dan privedu po grupu nezvanih gostiju.

Petak, Maj 25, 2018 - 16:32
Zbor Župljana: Uputiće dopise Markoviću i Grboviću

Na zboru mještana nikšićke Župe, kome je prisustvovalo 98 stanovnika toga kraja, odlučeno je da se upute dopisi predsjednicima Vlade i Opštine Nikšić, kao i predstavniku Uniproma, firme koja gazduje rudokopima u tom kraju, da se u roku od 15 dana organizuje sastanak kako bi pokušali naći rješenje za probleme u toj mjesnoj zajednici.