Dubljević i Jovović dobitnici Nagrade oslobođenja Nikšića
Objavljeno: Ponedjeljak, Septembar 11, 2017 - 12:41

Košarkaš Bojan Dubljević i biznismen Ranko Jovović dobitnici su ovogodišnje Nagrade oslobođenja Nikšića, odlučeno je većinom glasova žirija.

Foto : Privatna arhiva

Dubljević je nagrađen za najviše zasluge i postignute rezultate u oblasti sporta, a Jovović za najviše zasluge i postignute rezultate u oblasti privrede i ukupnog razvoja opštine Nikšić.

Bojan Dubljević, crnogorski košarkaš, svoju karijeru počeo u Ibonu i Lovćenu, pre nego što je 2010. zaigrao za Budućnost. Sa njima je proveo dve sezone i stekao afirmaciju. U sezoni 2011/12. uvršten je u drugi idealni tim Evrokupa. Od juna 2012. Igra za špansku Valensiju sa kojim je u svojoj prvoj sezoni osvojio nagradu zvezde u usponu Evrokupa. Dobrim partijama u sezoni Evrokupa 2013/14. ponovo je osvojio nagradu za zvezdu u usponu, postavši tako prvi igrač koji je osvojio ovo priznanje dva puta.

Proglašen je i za najkorisnijeg igrača finala Prvenstva Španije.

Ranko Jovović, osnivač i izvršni direktor kompanije Comp Comerc dobitnik je najvišeg priznanja „Najmenadžer“  za izuzetna poslovna dostignuća na tradicionalnoj manifestaciji Izbor menadžera godine jugoistočne i srednje Evrope, dok je firma Comp Comerc doo proglašena „Najkompanijom“ od strane Nezavisne agencije, Evropskog udruženja menadžera i časopisa Euromanager.

Kompanija je formirana 1989. godine u Nikšiću. Od 2000. godine bilježi proširenje djelatnosti i sve bolje poslovne rezultate, a, kako je tada kazao Jovović, pomažu sve društveno značajne projekte.

U samom početku, djelatnost firme je bila prodaja računarske opreme, izrada softvera, programiranje, da bi vremenom stekli zavidno iskustvo i reference u oblastima trgovine, hotelijerstva i ugostiteljstva, te proizvodnje i izrasli u ozbiljnu i respektabilnu kompaniju sa velikim potencijalom.

Njima će nagrada biti uručena na svečanoj sjednici koja će se održati 18.septembra, na Dan opštine Nikšić.

Nagradu oslobođenja Nikšića prošle godine osvojila je JPU „Dragan Kovačević“.

Ukupno ocjena: 38

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Ponedjeljak, Januar 22, 2018 - 16:43
Studenti Fakulteta za sport na praksi u Bugarskoj

Studenti treće godine Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore nalaze se od 19. januara u Bugarskoj, u svjetski poznatom skijaškom centru u Banskom, gdje će do 26. januara savladavati tehniku i metodiku skijanja.

Ponedjeljak, Januar 22, 2018 - 15:06
SOS linija prošle godine primila 3.471 poziv, najviše iz Nikšića

Projektni tim Nacionalne SOS linije za žrtve nasilja u porodici primio je tokom prošle godine ukupno 3 471 poziv. Najveći broj poziva stigao je od samih žrtava, njih 2954, dok su 517 puta zvali rođaci, građani, službenici centara za socijalni rad i centara bezbjednost.

Ponedjeljak, Januar 22, 2018 - 14:33
Raspisan međunarodni konkurs za koncept i sadržaj crnogorske postavke na Bijenalu u Veneciji

Ministarstvo održivog razvoja i turizma Crne Gore raspisalo je međunarodni konkurs za koncept i sadržaj crnogorske postavke na 16. Međunarodnoj izložbi arhitekture u Veneciji (La Biennale di Venezia di Architettura) 2018. godine.

Ponedjeljak, Januar 22, 2018 - 13:45
Majke najavile mirnu šetnju za četvrtak

Bivše korisnice naknada za majke sa troje i više djece, najavile su mirnu protestnu šetnju za 25 januar.

Ponedjeljak, Januar 22, 2018 - 10:18
Više od 220.000 građana na nikotinu

Broj pušača u Crnoj Gori porastao je za 4,5 odsto u odnosu na prije pet godina, a u mlađem uzrastu žene prednjače u konzumiranju duvanskih proizvoda u odnosu na muškarce, pokazuju rezultati istraživanja koje je lani sproveo Institut za javno zdravlje.