Dubljević i Jovović dobitnici Nagrade oslobođenja Nikšića
Objavljeno: Ponedjeljak, Septembar 11, 2017 - 12:41

Košarkaš Bojan Dubljević i biznismen Ranko Jovović dobitnici su ovogodišnje Nagrade oslobođenja Nikšića, odlučeno je većinom glasova žirija.

Foto : Privatna arhiva

Dubljević je nagrađen za najviše zasluge i postignute rezultate u oblasti sporta, a Jovović za najviše zasluge i postignute rezultate u oblasti privrede i ukupnog razvoja opštine Nikšić.

Bojan Dubljević, crnogorski košarkaš, svoju karijeru počeo u Ibonu i Lovćenu, pre nego što je 2010. zaigrao za Budućnost. Sa njima je proveo dve sezone i stekao afirmaciju. U sezoni 2011/12. uvršten je u drugi idealni tim Evrokupa. Od juna 2012. Igra za špansku Valensiju sa kojim je u svojoj prvoj sezoni osvojio nagradu zvezde u usponu Evrokupa. Dobrim partijama u sezoni Evrokupa 2013/14. ponovo je osvojio nagradu za zvezdu u usponu, postavši tako prvi igrač koji je osvojio ovo priznanje dva puta.

Proglašen je i za najkorisnijeg igrača finala Prvenstva Španije.

Ranko Jovović, osnivač i izvršni direktor kompanije Comp Comerc dobitnik je najvišeg priznanja „Najmenadžer“  za izuzetna poslovna dostignuća na tradicionalnoj manifestaciji Izbor menadžera godine jugoistočne i srednje Evrope, dok je firma Comp Comerc doo proglašena „Najkompanijom“ od strane Nezavisne agencije, Evropskog udruženja menadžera i časopisa Euromanager.

Kompanija je formirana 1989. godine u Nikšiću. Od 2000. godine bilježi proširenje djelatnosti i sve bolje poslovne rezultate, a, kako je tada kazao Jovović, pomažu sve društveno značajne projekte.

U samom početku, djelatnost firme je bila prodaja računarske opreme, izrada softvera, programiranje, da bi vremenom stekli zavidno iskustvo i reference u oblastima trgovine, hotelijerstva i ugostiteljstva, te proizvodnje i izrasli u ozbiljnu i respektabilnu kompaniju sa velikim potencijalom.

Njima će nagrada biti uručena na svečanoj sjednici koja će se održati 18.septembra, na Dan opštine Nikšić.

Nagradu oslobođenja Nikšića prošle godine osvojila je JPU „Dragan Kovačević“.

Ukupno ocjena: 22

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Subota, Septembar 23, 2017 - 12:24
Sve od meda na tridesetak štandova

U Nikšiću se danas održava tradicionalna manifestacija Dani meda. Pored nikšićkih izlagača događaju prisustvuju i pčelari iz drugih crnogorskih gradova, ali i zemalja okruženja - Srbije i Bosne i Hercegovine.

Subota, Septembar 23, 2017 - 08:52
AMSCG: Putevi suvi, vidljivost uglavnom dobra

U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima i uz dobru vidljivost, osim nekih dionica u sjevernim predjelima gdje ima magle, saopšteno je iz Auto – moto saveza.

Subota, Septembar 23, 2017 - 08:04
Dani meda na platou Robne kuće

Tadicionalna manifestacija Dani meda održaće se danas u gradu pod Trebjesom.

Subota, Septembar 23, 2017 - 07:39
Dualno obrazovanje konačno zaživjelo: 16 škola i 100 poslodavaca

U 12 crnogorskih opština i 16 stručnih i mješovitih škola od ove godine počelo je da se sprovodi dualno obrazovanje kroz koje će proći 285 učenika kod ukupno 100 poslodavaca, a među njima su i dvije nikšičke škole - JU Srednja stručna škola i JU Prva Srednja stručna škola.

Petak, Septembar 22, 2017 - 19:15
Potpisan memorandum o saradnji dva filozofska fakulteta

Predstavnici Filozofskih fakulteta iz Nikšića i Ljubljane, prof. dr Goran Barović, dekan, i Jasna Mažgon, vođa odjeljenja za pedagogiju i andragogiju, potpisali su Memorandum o saradnji. Prema riječima Mažgon memorandumom će biti definisana saradnja o izvođenju naučno-nastavnog, stručnog i istraživačkog rada.