Dubljević i Jovović dobitnici Nagrade oslobođenja Nikšića
Objavljeno: Ponedjeljak, Septembar 11, 2017 - 12:41

Košarkaš Bojan Dubljević i biznismen Ranko Jovović dobitnici su ovogodišnje Nagrade oslobođenja Nikšića, odlučeno je većinom glasova žirija.

Foto : Privatna arhiva

Dubljević je nagrađen za najviše zasluge i postignute rezultate u oblasti sporta, a Jovović za najviše zasluge i postignute rezultate u oblasti privrede i ukupnog razvoja opštine Nikšić.

Bojan Dubljević, crnogorski košarkaš, svoju karijeru počeo u Ibonu i Lovćenu, pre nego što je 2010. zaigrao za Budućnost. Sa njima je proveo dve sezone i stekao afirmaciju. U sezoni 2011/12. uvršten je u drugi idealni tim Evrokupa. Od juna 2012. Igra za špansku Valensiju sa kojim je u svojoj prvoj sezoni osvojio nagradu zvezde u usponu Evrokupa. Dobrim partijama u sezoni Evrokupa 2013/14. ponovo je osvojio nagradu za zvezdu u usponu, postavši tako prvi igrač koji je osvojio ovo priznanje dva puta.

Proglašen je i za najkorisnijeg igrača finala Prvenstva Španije.

Ranko Jovović, osnivač i izvršni direktor kompanije Comp Comerc dobitnik je najvišeg priznanja „Najmenadžer“  za izuzetna poslovna dostignuća na tradicionalnoj manifestaciji Izbor menadžera godine jugoistočne i srednje Evrope, dok je firma Comp Comerc doo proglašena „Najkompanijom“ od strane Nezavisne agencije, Evropskog udruženja menadžera i časopisa Euromanager.

Kompanija je formirana 1989. godine u Nikšiću. Od 2000. godine bilježi proširenje djelatnosti i sve bolje poslovne rezultate, a, kako je tada kazao Jovović, pomažu sve društveno značajne projekte.

U samom početku, djelatnost firme je bila prodaja računarske opreme, izrada softvera, programiranje, da bi vremenom stekli zavidno iskustvo i reference u oblastima trgovine, hotelijerstva i ugostiteljstva, te proizvodnje i izrasli u ozbiljnu i respektabilnu kompaniju sa velikim potencijalom.

Njima će nagrada biti uručena na svečanoj sjednici koja će se održati 18.septembra, na Dan opštine Nikšić.

Nagradu oslobođenja Nikšića prošle godine osvojila je JPU „Dragan Kovačević“.

Ukupno ocjena: 57

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Subota, Maj 26, 2018 - 12:03
Noć mladosti i ljepote maturanata Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole

Srećni zbog kraja školovanja, a ipak i malo tužni zbog rastanka sa prijateljima, maturanti Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole ozvaničili su sinoć kraj srednjoškolskih dana.

Subota, Maj 26, 2018 - 09:18
AMSCG: Povoljni uslovi za vožnju

U Crnoj Gori jutros su povoljni vremenski uslovi za saobraćaj, osim na pojedinim dionicama na sjeveru gdje jutarnja magla smanjuje vidljivost, saopšteno je iz Auto-moto saveza.

Subota, Maj 26, 2018 - 08:27
U aprilu potrošeno 24 odsto manje struje

Korisnici elektrodistributivnog sistema su u aprilu preuzeli ukupno 188.778.119 kilovat sati struje, što je oko 24 odsto manje u odnosu na mart, saopštili su danas iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema CEDIS.

Subota, Maj 26, 2018 - 08:01
Migranati preko Krsca za Hercegovinu

Malo ko od Gačana ovih dana nije imao blizak susret sa migrantima. Zato i policija ima pune ruke posla, skoro svaki dan privedu po grupu nezvanih gostiju.

Petak, Maj 25, 2018 - 16:32
Zbor Župljana: Uputiće dopise Markoviću i Grboviću

Na zboru mještana nikšićke Župe, kome je prisustvovalo 98 stanovnika toga kraja, odlučeno je da se upute dopisi predsjednicima Vlade i Opštine Nikšić, kao i predstavniku Uniproma, firme koja gazduje rudokopima u tom kraju, da se u roku od 15 dana organizuje sastanak kako bi pokušali naći rješenje za probleme u toj mjesnoj zajednici.