Dubljević i Jovović dobitnici Nagrade oslobođenja Nikšića
Objavljeno: Ponedjeljak, Septembar 11, 2017 - 12:41

Košarkaš Bojan Dubljević i biznismen Ranko Jovović dobitnici su ovogodišnje Nagrade oslobođenja Nikšića, odlučeno je većinom glasova žirija.

Foto : Privatna arhiva

Dubljević je nagrađen za najviše zasluge i postignute rezultate u oblasti sporta, a Jovović za najviše zasluge i postignute rezultate u oblasti privrede i ukupnog razvoja opštine Nikšić.

Bojan Dubljević, crnogorski košarkaš, svoju karijeru počeo u Ibonu i Lovćenu, pre nego što je 2010. zaigrao za Budućnost. Sa njima je proveo dve sezone i stekao afirmaciju. U sezoni 2011/12. uvršten je u drugi idealni tim Evrokupa. Od juna 2012. Igra za špansku Valensiju sa kojim je u svojoj prvoj sezoni osvojio nagradu zvezde u usponu Evrokupa. Dobrim partijama u sezoni Evrokupa 2013/14. ponovo je osvojio nagradu za zvezdu u usponu, postavši tako prvi igrač koji je osvojio ovo priznanje dva puta.

Proglašen je i za najkorisnijeg igrača finala Prvenstva Španije.

Ranko Jovović, osnivač i izvršni direktor kompanije Comp Comerc dobitnik je najvišeg priznanja „Najmenadžer“  za izuzetna poslovna dostignuća na tradicionalnoj manifestaciji Izbor menadžera godine jugoistočne i srednje Evrope, dok je firma Comp Comerc doo proglašena „Najkompanijom“ od strane Nezavisne agencije, Evropskog udruženja menadžera i časopisa Euromanager.

Kompanija je formirana 1989. godine u Nikšiću. Od 2000. godine bilježi proširenje djelatnosti i sve bolje poslovne rezultate, a, kako je tada kazao Jovović, pomažu sve društveno značajne projekte.

U samom početku, djelatnost firme je bila prodaja računarske opreme, izrada softvera, programiranje, da bi vremenom stekli zavidno iskustvo i reference u oblastima trgovine, hotelijerstva i ugostiteljstva, te proizvodnje i izrasli u ozbiljnu i respektabilnu kompaniju sa velikim potencijalom.

Njima će nagrada biti uručena na svečanoj sjednici koja će se održati 18.septembra, na Dan opštine Nikšić.

Nagradu oslobođenja Nikšića prošle godine osvojila je JPU „Dragan Kovačević“.

Ukupno ocjena: 34

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Nedjelja, Novembar 19, 2017 - 19:13
Mališani „Bistrice“ uspješni na podgoričkoj puzlijadi

Predškolci vaspitne jedinice„Bistrica“ učestvovali su na jučerašnjoj puzlijadi koja se povodom Svjetskog dana prava djeteta organizovala u podgoričkom Mall of Montenegru.

Nedjelja, Novembar 19, 2017 - 15:42
Sofijin svijet ispunjen teškom bolešću, ali i beskrajnom ljubavlju i nadom

Kad bi upornost i ljubav liječili, četvorogodišnju Sofiju Šušić davno bi izliječila ljubav njenih roditelja. 

Nedjelja, Novembar 19, 2017 - 13:48
Protekle sedmice rođeno 10 beba

Prema zvaničnim podacima Opšte bolnice, u prethodnih sedam dana u Nikšiću rođeno je 10 beba.

Subota, Novembar 18, 2017 - 16:11
Nestao Vuko Simović, potraga se nastavlja sjutra

Vuko Simović, planinar i lovočuvar iz sela Brestice nestao je prije tri dana, kazao je portalu Onogošt Slavko Krivokapić, član Dobrovoljnog vatrogasnog udruženja "Brestice".

Petak, Novembar 17, 2017 - 14:34
Ne jenjava podrška Sofiji: Juče studenti, danas gimnazijalci!

Učenici Gimnazije „Stojan Cerović“ još jednom su pokazali svoje veliko srce i spremnost da pomognu onima kojima je to potrebno.