Mljekara Srna
Dojadilo im da čekaju nadležne: Mještani osposobili župski vodovod
Objavljeno: Srijeda, Januar 11, 2017 - 09:27
Autor:
onogost.me

Iz Savjeta Mjesne zajednice Župa saopštavaju da je nakon pet dana uspostavljeno redovno vodosnabdijevanje tog kraja.

Foto : Privatna arhiva

''Dio članova Savjeta Mjesne zajednice je sa nekoliko mještana i dva radnika koji rade na održavanju vodovoda uspio nadljudskim naporima da se probije do izvorišta u Blacama morakovskim kako bi pokušali naći zamrzla mjesta na vodovodnoj mreži zbog kojih mještani Župe već pet dana nemaju vodu. Posle šest časova iscrpljujućih radova ponovo je uspostavljeno vidosnabdijevanje i voda je počela stizati u župska domaćinstva'', naveo je u saopštenju predsjednik Savjeta Dragoljub Radulović.

Prema njegovim riječima, ta situacija je još jednom pokazala sve javašluke prilikom izgradnje vodovoda. 

''Začepljenja su bila u cijevima koje su na površini bile nezagrnute. Potvrdila se, po ko zna koji put, tvrdnja da su ogromna sredstva koja su uložena u vodovod, utrošena mimo ikakvog plana zbog čega najveću krivicu snosi rukovodstvo Opštine koje ovom problemu neće ili ne želi da priđe na zakonski način'', stoji u saopštenju.

Iz Savjeta pitaju nadležne u Opštini Nikšić ko bi bio odgovoran da je nekome od mještana koji su stigli do izvorišta, falila, kako je navedeno, dlaka sa glave.

''Dokle ćete rizikovati živote mještana Župe imajući u vidu da navedeno vodoizvorište ni na koji način ne zadovoljava zdravstveno-bezbjednosne uslove. Javno Vas pozivam da nam kažete do kada mislite da savijate glavu pred ovim problemom. Pozivamo premijera Markovića i ministra Simovića da nam konačno, kad to rukovodstvo Opštine ne želi, saopšte da li MZ Župa Nikšićka zaslužuje da ima uredno vodosnabdijevanje ili će se nastaviti sa javašlukom i improvizacijom. Župa i Župljani to ne zaslužuju i više neće da čekaju'', zaključuje se u saopštenju.

Ukupno ocjena: 36

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Petak, Jul 28, 2017 - 14:35
Predstavnici UBNOR-a i Opštine položili vijenac na Vučjem dolu

Povodom obilježavanja 141 godine od Bitke na Vučjem dolu, predstavnici Opštine Nikšić i nikšićkog UBNOR-a, položili su vijenac na spomenik crnogorskim i hercegovačkim junacima stradaliim u toj bici.
 

Petak, Jul 28, 2017 - 11:01
Bulajiću jednomjesečni pritvor

Nikšićaninu Zoranu Bulajiću (31), osumnjičenom da je iz nehata ranio majku Dostinju Bulajić (63)m određen je pritvor do 30 dana.

Petak, Jul 28, 2017 - 10:47
Djelovi Nikšića danima bez redovnog napajanja, CGES se oglasio tek nakon našeg dopisa

Građani, ogorčeni zbog učestalih i nenajavljenih nestanaka električne energije, proteklih dana obraćali su se našem portalu, a odgovori na pitanja stigli su nakon što smo se dopisom obratili Crnogorskom elektroprenosnom sistemu (CGES).

Petak, Jul 28, 2017 - 08:58
AMSCG: Poštovati pravila saobraćaja

Na putevima u Crnoj Gori jutros se saobraća nesmetano.

Petak, Jul 28, 2017 - 08:11
Vlada formirala tijela za zaštitu i spašavanje

Vlada je juče imenovala Koordinacioni tim za zaštitu i spašavanje na čijem je čelu premijer Duško Marković.