Danas raspisivanje dva konkursa
Objavljeno: Subota, Januar 13, 2018 - 08:17
Autor:
onogost.me

Zavod za zapošljavanje danas raspisuje dva konkursa za realizaciju mjera aktivne politike zapošljavanja.

Foto : Ilustracija

Upravni odbor, na jučerašnjoj sjednici, odobrio je sprovođenje programa obrazovanja i osposobljavanja odraslih, za najmanje 1.000 nezaposlenih.

“Program podrazumijeva aktivnosti kojima se licu koje traži zaposlenje pruža mogućnost da stekne kvalifikaciju za prvo zanimanje, inovira znanja u okviru istog zanimanja i nivoa obrazovanja, prekvalifikuje se i stekne kljućne vještine. Za ovu namjenu opredijeljeno je 550.000 eura”, saopšteno je iz ZZZCG.

Članovi Upravnog odbora donijeli su odluku o realizaciji programa javni rad, u cilju zapošljavanja na određeno vrijeme, do šest mjeseci, prioritetno teže zapošljivih lica, radi očuvanja i unapređenja njihovih radnih sposobnosti, kao i ostvarivanja određenog javnog interesa.

“Kroz programe u oblasti obrazovanja, kulture, zaštite životne sredine, zaštite lica sa invaliditetom, pomoći starim licima, borbe protiv bolesti zavisnosti i u drugim oblastima od javnog interesa omogućiće se zapošljavanje najmanje 950 lica iz evidencije Zavoda. Znači, i ove godine realizuju se, na državnom nivou ustaljeni, programi Njega starih lica i Personalni asistenti. Za javne radove na raspolaganju je 1.338.000 eura”, navode oni.

U ove dvije mjere aktivne politike zapošljavanja, vrijedne blizu 1,9 miliona, biće uključeno oko 2.000 lica iz evidencije Zavoda.

Inače, ukupan budžet Zavoda za zapošljavanje za 2018. godinu iznosi 11,1 milion eura. Finansijskim okvirom za realizaciju programa rada Zavoda predviđeno je 4,6 milona za mjere aktivne politike zapošljavanja, 500.000 eura za kredite za samozapošljavanje, šest miliona za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom i teže zaposlivih lica, dok je 10 moliona predviđeno za novčane nadoknade po osnovu nezaposlenosti.

Upravni odbor usvojio je izvještaj o radu za prošlu i program rada za ovu godinu.

 

Izvor: CdM

Ukupno ocjena: 4

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Subota, Januar 20, 2018 - 13:19
Heroj sa osmjehom na gubilištu – poruka da ne može i ne smije biti mirenja sa zlom!

Borac i slobodar, Ljubo Čupić, koji je među brojnima strjeljan zbog antifašizma, sigurno nije bio jedini koji je bez straha izašao na crtu za metak. Herosjtvo i junaštvo krasilo je mnoge njegove drugove borce. 

Subota, Januar 20, 2018 - 08:10
AMSCG: Oprez zbog mokrih i klizavih puteva

U Crnoj Gori danas se saobraća po mokrim i klizavim putevima, a na sjeveru ima snijega i poledice.

Petak, Januar 19, 2018 - 14:34
Društvo mladih ekologa Nikšić obilježilo 25 godina postojanja

NVO „Društvo mladih ekologa Nikšić“ juče je obilježila 25 godina postojanja i tom prilikom prezentovala retrospektivu projekta „Promocija i valorizacija nedovoljno iskorišćenih ekoturističkih potencijala Nikšića“ .

Petak, Januar 19, 2018 - 09:11
Centar za socijalni rad: Sve više prijavljenih slučajeva nasilja u porodici

Nakon tri Dnevna boravka za stare, Gradskog vešeraja i Pomoći u kući, Nikšić je dobio i Savjetovalište za brak i porodicu i Dnevni boravak 27 plus.

Petak, Januar 19, 2018 - 08:26
Eksplozija u Željezari, nema povrijeđenih

U nikšićkoj Željezari u utorak, 16. januara oko 23h eksplodirala je mina koja se nalazila u peći sa otpadnim željezom čije je topljenje bilo počelo. U toku eksplozije u pogonu je bilo dvadesetak radnika, a srećom, niko nije povrijeđen.