Danas raspisivanje dva konkursa
Objavljeno: Subota, Januar 13, 2018 - 08:17
Autor:
onogost.me

Zavod za zapošljavanje danas raspisuje dva konkursa za realizaciju mjera aktivne politike zapošljavanja.

Foto : Ilustracija

Upravni odbor, na jučerašnjoj sjednici, odobrio je sprovođenje programa obrazovanja i osposobljavanja odraslih, za najmanje 1.000 nezaposlenih.

“Program podrazumijeva aktivnosti kojima se licu koje traži zaposlenje pruža mogućnost da stekne kvalifikaciju za prvo zanimanje, inovira znanja u okviru istog zanimanja i nivoa obrazovanja, prekvalifikuje se i stekne kljućne vještine. Za ovu namjenu opredijeljeno je 550.000 eura”, saopšteno je iz ZZZCG.

Članovi Upravnog odbora donijeli su odluku o realizaciji programa javni rad, u cilju zapošljavanja na određeno vrijeme, do šest mjeseci, prioritetno teže zapošljivih lica, radi očuvanja i unapređenja njihovih radnih sposobnosti, kao i ostvarivanja određenog javnog interesa.

“Kroz programe u oblasti obrazovanja, kulture, zaštite životne sredine, zaštite lica sa invaliditetom, pomoći starim licima, borbe protiv bolesti zavisnosti i u drugim oblastima od javnog interesa omogućiće se zapošljavanje najmanje 950 lica iz evidencije Zavoda. Znači, i ove godine realizuju se, na državnom nivou ustaljeni, programi Njega starih lica i Personalni asistenti. Za javne radove na raspolaganju je 1.338.000 eura”, navode oni.

U ove dvije mjere aktivne politike zapošljavanja, vrijedne blizu 1,9 miliona, biće uključeno oko 2.000 lica iz evidencije Zavoda.

Inače, ukupan budžet Zavoda za zapošljavanje za 2018. godinu iznosi 11,1 milion eura. Finansijskim okvirom za realizaciju programa rada Zavoda predviđeno je 4,6 milona za mjere aktivne politike zapošljavanja, 500.000 eura za kredite za samozapošljavanje, šest miliona za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom i teže zaposlivih lica, dok je 10 moliona predviđeno za novčane nadoknade po osnovu nezaposlenosti.

Upravni odbor usvojio je izvještaj o radu za prošlu i program rada za ovu godinu.

 

Izvor: CdM

Ukupno ocjena: 17

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Četvrtak, April 26, 2018 - 16:17
U Parku prirode Piva zadovoljni posjetom

Park prirode (PP) "Piva" trogodišnjicu postojanja obilježio je redizajniranim sajtom, jednim od najnaprednijih sajtova u Crnoj Gori, kako je rečeno na konferenciji za novinare.

Četvrtak, April 26, 2018 - 15:18
Pivarci prikupili 40 jedinica krvi

Klub dobrovoljnih davalaca krvi Pivare „Trebjesa“ organizovao je danas tradicionalnu proljećnu akciju davanja krvi, u kojoj je u Centru za transfuziju Opšte bolnice Nikšić prikupljeno 40 jedinica krvi.

Četvrtak, April 26, 2018 - 15:12
Radionice kreativnog pisanja na engleskom jeziku sjutra i preksjutra

Nastavljajući saradnju sa Angelom J. Kecojević, Fondacija Marija Kotri organizuje „Imagination...“ - radionice kreativnog pisanja na engleskom jeziku.

Četvrtak, April 26, 2018 - 12:29
DMEN: Krajnje je vrijeme da se odgovorno pristupi problemu zamućenja potoka Mačak

Zamućena boksitna voda iz rudokopa crvenih boksita - Biočki stan se i nakon mjesec i više odliva preko potoka Mačak u Gračanicu, Liverovićko jezero i dalje u  Zetu. Nije ovo jedini slučaj kada je rijeka Gračanica glavni recepijent otpadnih voda Rudnika Boksita, zato što ne postoje adekvatni taložnici koji bi spriječili odlivanje mulja, već je ovo poslednji u nizu ekoloških incidenata ovog tipa. Zapravo, Rudnik Boksita je praktično i jedini izvor zagađenja Gračanice na ovim prostorima, smatraju u Društvu mladih ekologa Nikšić.

Četvrtak, April 26, 2018 - 09:07
Dobri uslovi za vožnju

U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima i uglavnom uz dobru vidljivost, saopštili su iz Auto-moto saveza Crne Gore.