Danas raspisivanje dva konkursa
Objavljeno: Subota, Januar 13, 2018 - 08:17
Autor:
onogost.me

Zavod za zapošljavanje danas raspisuje dva konkursa za realizaciju mjera aktivne politike zapošljavanja.

Foto : Ilustracija

Upravni odbor, na jučerašnjoj sjednici, odobrio je sprovođenje programa obrazovanja i osposobljavanja odraslih, za najmanje 1.000 nezaposlenih.

“Program podrazumijeva aktivnosti kojima se licu koje traži zaposlenje pruža mogućnost da stekne kvalifikaciju za prvo zanimanje, inovira znanja u okviru istog zanimanja i nivoa obrazovanja, prekvalifikuje se i stekne kljućne vještine. Za ovu namjenu opredijeljeno je 550.000 eura”, saopšteno je iz ZZZCG.

Članovi Upravnog odbora donijeli su odluku o realizaciji programa javni rad, u cilju zapošljavanja na određeno vrijeme, do šest mjeseci, prioritetno teže zapošljivih lica, radi očuvanja i unapređenja njihovih radnih sposobnosti, kao i ostvarivanja određenog javnog interesa.

“Kroz programe u oblasti obrazovanja, kulture, zaštite životne sredine, zaštite lica sa invaliditetom, pomoći starim licima, borbe protiv bolesti zavisnosti i u drugim oblastima od javnog interesa omogućiće se zapošljavanje najmanje 950 lica iz evidencije Zavoda. Znači, i ove godine realizuju se, na državnom nivou ustaljeni, programi Njega starih lica i Personalni asistenti. Za javne radove na raspolaganju je 1.338.000 eura”, navode oni.

U ove dvije mjere aktivne politike zapošljavanja, vrijedne blizu 1,9 miliona, biće uključeno oko 2.000 lica iz evidencije Zavoda.

Inače, ukupan budžet Zavoda za zapošljavanje za 2018. godinu iznosi 11,1 milion eura. Finansijskim okvirom za realizaciju programa rada Zavoda predviđeno je 4,6 milona za mjere aktivne politike zapošljavanja, 500.000 eura za kredite za samozapošljavanje, šest miliona za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom i teže zaposlivih lica, dok je 10 moliona predviđeno za novčane nadoknade po osnovu nezaposlenosti.

Upravni odbor usvojio je izvještaj o radu za prošlu i program rada za ovu godinu.

 

Izvor: CdM

Ukupno ocjena: 38

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Srijeda, Jul 18, 2018 - 16:57
Udružimo se, Rosi je za liječenje potrebno još 20.000 eura

Našoj sugrađanki, Rosi Knežević, za transplataciju bubrega potrebno  je još 20.000 eura, pa porodica i prijatelji apeluju da svi udruženim snagama skupimo novac za liječenje ove 27-godišnje djevojke.

Srijeda, Jul 18, 2018 - 15:06
Nikšićanin prvi profesionalni predavač hoda u Crnoj Gori: Volim od potencijala da pravim modele

Mladen Todorović iz Nikšića gradi uspješnu manekensku karijeru kako u Crnoj Gori, tako i u inostranstvu. Osim toga, ovaj dečko je poznat i po tome što je prvi i jedini profesionalni catwalk predavač, odnosno predavač hoda za ženske modele  u Crnoj Gori.

Srijeda, Jul 18, 2018 - 11:21
SRK „Nikšić“ i DMEN prebacili 120 kg ribe u Slano jezero

Volonteri NVO Društvo mladih ekologa su učestvovali u akciji spasavanja ribe na Slanom jezeru koju je organizovao Sportsko ribolovni klub "Nikšić" (SRK NK).

Srijeda, Jul 18, 2018 - 10:09
Saobraća se po suvim putevima

U Crnoj Gori jutros se saobraća po većinom suvim putevima, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMSCG).

Srijeda, Jul 18, 2018 - 09:47
U avgustu drugi rok za upis u srednje škole

Naknadni konkurs za upis u prvi razred srednjih škola je u pripremi i biće objavljen tokom jula. Prijavljivanje je planirano za 15., 16. i 17. avgust.