AutoCG aplikacija dobila veliku nadogradnju: Brzo i efikasno pratite dešavanja na crnogorskim cestama
Objavljeno: Nedjelja, Jun 18, 2017 - 13:17

Ko dosad nije „skinuo“ mobilnu aplikaciju AutoCG, namijenjenu vozačima  kao svojevrsnu pomoć na putovanjima , sad ima sve razloge za to. Kreatori aplikacije, Miloš Lalatović i Aleksandar Drašković napravili su veliku nadogradnju  i sada ćete imati zaokruženu priču kada je u pitanju stanje na crnogorski putevima.

Foto : Ilustracija

Mladi nikšićki programeri kažu da, skoro pola godine od pojavljivanja mobilne aplikacije AutoCG, interesovanje za njom ne jenjava, zapravao blizu su brojke od fantastičnih 10.000 korisnika . Za  to vrijeme oni su osluškivali korisnike, njihove komentare, skupljali potrebne informacije za unapređenje apliacije i sada je konačno spreman update koji je donio mnogo novina i unapređenje.

Pa, krenimo redom:

  • Kako je turistička sezona već počela, želja je bila da omogućimo i strancima, turistima u Crnoj Gori da koriste nesmetano aplikaciju, pa smo je preveli na engleski jezik. Sada je moguć odabir željenog jezika kroz podešavanja u aplikaciji.
  • Push notifikacije. Vrlo popularan način obavještavanja u svijetu mobilnih aplikacija stigao je u AutoCG. Od sada će korisnici biti obavještavani o svim bitnim stvarima kroz push notifikacije – kritične situacije na saobraćajnicama, promjene cijena goriva, položaji radarskih patrola i tako dalje.
  • Granični prelazi – kao jedna od mnogobrojnih sugestija korisnika, dodate su lokacije i oznake graničnih prelaza sa susjednim državama. Dalji korak je informacija o trenutnim gužvama na granicama, no u ovom trenutku ni jedna od nadležnih institucija nije u mogućnosti da nam obezbijedi pristup potrebnim podacima, pa ćemo na ovo unapređenje morati malo sačekati.

  • Problemi na putevima –korisnici sada mogu uz opis problema na putu poslati i sliku događaja. Takođe, u samom pregledu svih problema, prikazani su i svi oni problemi koji imaju i sliku sa tekstom, koju je moguće ili sačuvati ili pak podijeliti na nekoj od društvenih mreža.
  • Registracija i kreiranje korisničkog naloga.
  • Čuvanje dnevnika troškova – sa novom verzijom aplikacije, omogućeno je da korisnik, ukoliko želi, sačuva svoj dnevik potrošnje na „cloud-u“, te da mu, bilo kad i sa bilo kog uređaja nesmetano pristupi. Ova opcija je vrlo korisna u onim situacijama kada korisnik ili obriše aplikaciju, pa je opet instalira, ili kada promijeni telefon. Svi dnevnici potrošnje su sinhronizovani sa onim korisničkim nalogom pod kojim je taj karakteristični dnevnik i eksportovan na „cloud“.
  • Komunikacija sa korisnicima – razvijen je sistem koji će omogućiti komunikaciju između administratora aplikacije i korisnika. Ovaj sistem će se koristiti u onim situacijama kada neka prijava od strane korisnika ne bude objavljena. Tada će korisnik koji je poslao neadekvatnu prijavu, putem email-a biti obaviješten o razlogu odbijanja.
  • Podešavanja – mogućnost odabira jezika i kontrolisanje dobijanja „Push notifikacija“.
  • Tačnija „vremenska prognoza“ – u aplikaciju je uključen servis za vremenske prilike, na osnovu koga se pozadina glavne stranice aplikacije mijenja u zavisnosti od trenutnog vremena. Tačnije informacije i blagovremenija promjena pozadine su benefiti ovog servisa.

„ Nadmo se da će nova verzija aplikacije donijeti osvježenje, a i da će samim tim privući veći broj korisnika te na taj način doprinijeti da aplikacija dostigne svoj puni potencijal“, kažu Miloš i Aleksandar.

Linkovi sa kojih se aplikacija može download/update-ovati su:

iOS aplikacija: https://itunes.apple.com/us/app/autocg/id1190573420?ls=1&mt=8

Android aplikacija: https://play.google.com/store/apps/details?id=me.kvartup.autocg

Ukupno ocjena: 62

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Utorak, Maj 22, 2018 - 14:37
Predstavljamo nikšićke škole: OŠ ”Jagoš Kontić”

Duga i burna tradicija škole, prekidana ratom, ali obilježena istrajnošću mještana koji su bili željni znanja i obrazovanja, a potom brojni uspjesi učenika i zaposlenih, samo su neki od razloga zbog kojih osnovna škola “Jagoš Kontić” u Straševini, koja nosi ime po čuvenom učesniku u mnogim akcijama koje su izvodile partizanske jedinice u okolini Nikšića, kao i u čuvenoj Pljevaljskoj bici, zaslužuje da se pomene.

Utorak, Maj 22, 2018 - 10:23
Saobraća se po suvim putevima

U Crnoj Gori jutros se većinom saobraća po suvim putevima, saopšteno je iz Auto-moto saveza.

Utorak, Maj 22, 2018 - 09:25
Od početka godine devetoro poginulih u 1.200 saobraćajnih nezgoda

U Crnoj Gori se od početka godine dogodila 1.181 saoraćajna nezgoda, što je 9,4 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, pokazuju preliminarni podaci Monstata.

Ponedjeljak, Maj 21, 2018 - 19:18
Mališani JPU „Dragan Kovačević“ u posjeti Cetinju

JPU „Dragan Kovačević“, povodom Dana Ustanove i ispraćaja budućih prvaka, organizuje edukativno-rekreativnu posjetu Cetinju pod nazivom “Osmijeh krasi naše lice, stižemo ti prijestonice”.

Ponedjeljak, Maj 21, 2018 - 15:29
Neplaćanje alimentacije sve izraženije

Neplaćanje alimentacije je veliki problem i država mora pronaći rješenje, posebno jer je sve više brakorazvodnih parnica, ocijenjeno je u emisiji "Okvir" RTCG.