Apel samohrane majke: "Pomozite da platim struju i kupim drva"
Objavljeno: Petak, Novembar 24, 2017 - 14:01
Autor:
onogost.me

Samohrana majka Svetlana Nikčević iz Nikšića moli za pomoć. Najpotrebnija su joj kaže drva za ogrijev, a treba da plati i račun za struju.

Foto : rtcg.me

Od smrti supruga Svetlana sama podiže troje djece. Kaže da je primala naknadu za majke sa stroje i više djece. Od ukidanja tog davanja ostala je bez primanja. Pomoć dobija od Banke hrane.

"Živim sa dva sina Božidarom od 17 godina i Jovicom od 8 godina, ćerka se udala. Djeca nijesu mogla da naslijede penziju od oca jer je i on naslijedio od njegovog, zbog bolesti", kazala je Svetlana.

Ona napominje da njen sin Božidar radi od svoje 7 godine kako bi zaradio za osnovne namirnice.

"Nije imao djetinjstvo kao njegovi vršnjaci. Završio je osnovnu školu. Dobrotvorka iz Tivta mu je uplatila da varedno položi prvi razred srednje škole. Upisao je za kuvara kako bi što prije došao do kore hljeba", kazala je majka.

Svetlana ukazuje da svakodnevno razmišlja gdje da se zaduži kasko bi kupila hranu ikako da plati dug. Obraćala se, kaže, Centru za socijalni rad koji joj je nakon tri mjeseca dao 30 eura.

"Predala sam zahtjev za socijalnu pomoć, još nikakvog odgovora nema. Više su mi djeca gladna nego sita. Dobili smo nešto hrane od navijača Partizana, razvlačili smo koliko se moglo da što duže traje. Ja bez obzira na probleme koje imam sa srcem i asmom odem da okopam njivu, kada god me neko pozove, ali posla je malo. Teško da teže ne može biti, vjerujte mi", ističe Svetlana.

Zahvalnost upućuje svima koji su joj pomogli, gospođi Vuković na školskom priboru i Jovici za odjeću i obuću.

"Najpotrebnija su mi drva za ogrijev, da platim struju, hrana, posuđe, jakne djeci, obuća. Račun za struju mi je oko 1.600 eura, nemam od čega da platim pa sam na spisku za isključenje", ističe Svetlana.

Ona moli sve koji su u prilici da pomognu, koliko mogu.

Žiro račun Svetlane Nikčević je 510250997726800929.

Kontakt telefon porodice može se dobiti putem e-maila bankahranepg@gmail.com, na telefon 069 495 680,ili na fejsbuk stranici u inboxuhttps://www.facebook.com/banka.hrane/?ref=hl

 

Izvor: rtcg.me

Ukupno ocjena: 27

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Subota, Mart 24, 2018 - 11:01
Ljetnje računanje vremena počeće noćas

Ljetnje računanje vremena počeće noćas, pomjeranjem kazaljki za sat unaprijed.

Subota, Mart 24, 2018 - 08:46
AMSCG: Oprezno zbog poledice na sjeveru

U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim i klizavim putevima, a na sjeveruje je izražena poledica, saopšteno je iz Auto-moto saveza

Petak, Mart 23, 2018 - 17:02
Roditeljski kutak: Sa pedagogom o pripremama i prilagođavanju na početak školovanja

Početak školovanja, privikavanje na nove obaveze, okruženje i način funkcionisanja u ovom periodu su u fokusu roditelja budućih prvaka, zbog čega će o svemu što ih interesuje u vezi sa tim temama moći da razgovaraju u martovskom Roditeljskom kutku u Nikšiću, sa pedagogicom Marijom Draganić.

Petak, Mart 23, 2018 - 15:06
Plužine: Prikupljeno 55 jedinica krvi

U akciji koju su organizovali Crveni krst Plužine i Klub dobrovoljnih davalaca krvi “Plužine” prikupljeno je 55 jedinica ove dragocjene tečnosti.

Petak, Mart 23, 2018 - 11:01
Inspekcija: Vodotoci pocrvenjeli zbog prirodnih nepogoda

Iz Uprave za inspekcijske poslove ocijenili su da su vodotoci u Župi Nikšićkoj pocrvenjeli zbog prirodne nepogode, odnosno zbog kiše koja je otopila snijeg debljine oko dva metra iznad jame Biočki stan, te da je ta voda je preko kopa završila vodotocima rijeka. U NVO “Župa u srcu” nijesu saglasni sa tom tvrdnjom pa smatraju da je rudarski inspektor možda i nesvjesno utvrdio da je uzročnik zagađenja ipak rezultat radova nastalih tokom eksploatacije rude.