Apel samohrane majke: "Pomozite da platim struju i kupim drva"
Objavljeno: Petak, Novembar 24, 2017 - 14:01
Autor:
onogost.me

Samohrana majka Svetlana Nikčević iz Nikšića moli za pomoć. Najpotrebnija su joj kaže drva za ogrijev, a treba da plati i račun za struju.

Foto : rtcg.me

Od smrti supruga Svetlana sama podiže troje djece. Kaže da je primala naknadu za majke sa stroje i više djece. Od ukidanja tog davanja ostala je bez primanja. Pomoć dobija od Banke hrane.

"Živim sa dva sina Božidarom od 17 godina i Jovicom od 8 godina, ćerka se udala. Djeca nijesu mogla da naslijede penziju od oca jer je i on naslijedio od njegovog, zbog bolesti", kazala je Svetlana.

Ona napominje da njen sin Božidar radi od svoje 7 godine kako bi zaradio za osnovne namirnice.

"Nije imao djetinjstvo kao njegovi vršnjaci. Završio je osnovnu školu. Dobrotvorka iz Tivta mu je uplatila da varedno položi prvi razred srednje škole. Upisao je za kuvara kako bi što prije došao do kore hljeba", kazala je majka.

Svetlana ukazuje da svakodnevno razmišlja gdje da se zaduži kasko bi kupila hranu ikako da plati dug. Obraćala se, kaže, Centru za socijalni rad koji joj je nakon tri mjeseca dao 30 eura.

"Predala sam zahtjev za socijalnu pomoć, još nikakvog odgovora nema. Više su mi djeca gladna nego sita. Dobili smo nešto hrane od navijača Partizana, razvlačili smo koliko se moglo da što duže traje. Ja bez obzira na probleme koje imam sa srcem i asmom odem da okopam njivu, kada god me neko pozove, ali posla je malo. Teško da teže ne može biti, vjerujte mi", ističe Svetlana.

Zahvalnost upućuje svima koji su joj pomogli, gospođi Vuković na školskom priboru i Jovici za odjeću i obuću.

"Najpotrebnija su mi drva za ogrijev, da platim struju, hrana, posuđe, jakne djeci, obuća. Račun za struju mi je oko 1.600 eura, nemam od čega da platim pa sam na spisku za isključenje", ističe Svetlana.

Ona moli sve koji su u prilici da pomognu, koliko mogu.

Žiro račun Svetlane Nikčević je 510250997726800929.

Kontakt telefon porodice može se dobiti putem e-maila bankahranepg@gmail.com, na telefon 069 495 680,ili na fejsbuk stranici u inboxuhttps://www.facebook.com/banka.hrane/?ref=hl

 

Izvor: rtcg.me

Ukupno ocjena: 6

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Četvrtak, Decembar 14, 2017 - 13:20
Rasvijetljeno pet krađa, prijave protiv tri osobe

Službenici CB Nikšić rasvijetlil su pet krađa i podnijeli prijave protiv tri osobe.

Četvrtak, Decembar 14, 2017 - 10:18
U OŠ „Luka Simonović“ organizovan Novogodišnji bazar

Novogodišnji bazar, na kome su se prodavali kreativni radovi učenika urađeni u saradnji sa njihovim nastavnicima i roditeljima, ogranizovan je juče u OŠ „Luka Simonović“.

Četvrtak, Decembar 14, 2017 - 09:26
Bogojević: Studenti žele moju smjenu

Studentsko vijeće Filološkog fakulteta u Nikšiću pokrenulo je peticiju u kojoj su, između ostalog, zbog nezadovoljstva uslovima studiranja zatražili ostavku dekana Dragana Bogojevića, ali je on za Pobjedu rekao da je ova priča pokrenuta samo iz razloga da se pokrene njegova smjena.

Četvrtak, Decembar 14, 2017 - 08:37
U programe Zavoda uključeno više od 2.000 nezaposlenih

U Crnoj Gori, prema podacima Zavoda za zapošljavanje od 11. decembra, registrovano je 51.881 nezaposlena osoba, sa stopom nezaposlenosti od 22,36 odsto. U poređenju sa istim periodom prošle godine, broj nezaposlenih povećan je za oko 3.500, a stopa je porasla za oko dva procenta.

Četvrtak, Decembar 14, 2017 - 08:07
AMSCG: Putevi mokri i klizavi

U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim i klizavim putevima, uz povremeno pojačan vjetar, saopštili su iz Auto-moto saveza Crne Gore.