Apel Nikšićanina: Pomozite mi samo da nahranim djecu
Objavljeno: Ponedjeljak, Mart 12, 2018 - 09:48
Autor:
onogost.me

Vlado Kalezić iz Nikšića koji nakon smrti supruge bolestan sam podiže četvoro djece, moli za pomoć.

Foto : Banka hrane

Vladova dvadesetosmogodišnja supruga je, kako je kazao, otišla na rutinsku operaciju ali se kući više nije vratila.

"U KBC Podgorica je pošla da joj urade neku rutinsku operaciju, po riječima ljekara, bezazlenu. Ona nije tako mislila, predosjećala je da se neće živa vratiti, pa je prvo pošla do prodavnice gdje je trgovala i molila prodavačice ako dođu njena djeca i budu nešto tražila, da im daju. Pošla je i do učitelja djevojčica koje su bile jedna u drugi, jedna u četvrti i jedna u šesti razred, da im kaže ih ne kažnjavaju ako ne budu nešto znali, jer su mali i neće imati ko da im pokaže. Nažalost, tako je i bilo, nije se živa vratila kući", kazao je Kalezić.

Kalezić kaže da je nekada radio u Željezari, ostao je bez posla, pa sada svoju porodicu izdržava od 185 eura socijalne pomoći.

"Od tog novca moja djeca imaju da jedu neko vrijeme, a onda su više gladni nego siti", kaže Kalezić.

On dodaje da je bezuspješno tražio posao. Radio je kaže i za dnevnicu, dok je mogao.

"Ubilo me je sve ovo, razbolio sam se dobio sam šećer i već sam u fazi da primam insulin. Nadam se da ću izdržati da bar jedno dijete dovem do svog parčeta hleba, pa će oni jedno drugo pomagati", kaže Kalezić.

Kalezićima je najpotrebnija pomoć u hrani.

"Samo da imam da im hljeba dam, ali ni to ne mogu. Imam jednu komšinicu baku koja živi sama od penzije 200 eura, ona kad napravi pitu i donese, to je gozba", kazao je Kalezić.

Svi koji žele pomoći kontakt porodice mogu dobiti od NVO Banka hrane na e mail [email protected] ili na broj telefona 069 495 680, na fb stranici u inboxu ttps://www.facebook.com/banka.hrane/?ref=h

Žiro račun za pomoć je kod Prve banke, na ime Vlado Kalezić broj 535-0100200065047-86.

Ukupno ocjena: 42

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Nedjelja, Jun 17, 2018 - 19:18
Predstavljen vodič za jednoroditeljske porodice

Udruženje Roditelji izdalo je vodič koji treba da pomogne članovima jednoroditeljskih porodica da jednom mjestu dobiju ključne informacije u vezi sa formalnim, pravnim i administrativnim procedurama koji prate proces razvoda, svim izazovima samohranog roditeljstva i usklađivanjem odnosa među bivšim partnerima, prije svega u cilju zaštite djece.

Nedjelja, Jun 17, 2018 - 16:33
Zaboravljenim stazama: Komarnica

Tekla je rijeka kroz planine i polja, nosila kamen ispred sebe, vardala i komarala, pa je nazvaše Komarnica. Dok je tako komarala i komadala, širila je svojim tokom poljanu između brda i greda, a onda je rascijepila zemlju pod sobom i u nju se glavački zaletjela. Poljana, raspolućena rijekom, koja se povukla u svoj tok zatravi, brdo se okiti drvetom... Samo sure grede junački izložiše gole grudi udarima vjetrova i snjegova. Polako cijeli taj kraj počeše zvati po rijeci...

Nedjelja, Jun 17, 2018 - 14:37
Nikšićanin 30 puta darovao krv: Ne treba da čekaš da te neko zove

Kada daješ krv treba da znaš da si nekome spasao život, ne treba da čekaš da te neko zove, kaže tridesetpetogodišnji Milan Hajrušaj iz Nikšića koji je do sada 30 puta dao krv.

Nedjelja, Jun 17, 2018 - 09:18
AMSCG: Povoljni uslovi za vožnju

U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, a iz Auto moto saveza apeluju na vozače da voze oprezno i poštuju saobraćajna pravila.

Nedjelja, Jun 17, 2018 - 08:55
Vodna škola na Grahovu od 18. do 24.

Savez izviđača Crne Gore od 18. do 24. juna 2018. godine organizuje izviđačku vodnu školu na Grahovu.