Apel Nikšićanina: Pomozite mi samo da nahranim djecu
Objavljeno: Ponedjeljak, Mart 12, 2018 - 09:48
Autor:
onogost.me

Vlado Kalezić iz Nikšića koji nakon smrti supruge bolestan sam podiže četvoro djece, moli za pomoć.

Foto : Banka hrane

Vladova dvadesetosmogodišnja supruga je, kako je kazao, otišla na rutinsku operaciju ali se kući više nije vratila.

"U KBC Podgorica je pošla da joj urade neku rutinsku operaciju, po riječima ljekara, bezazlenu. Ona nije tako mislila, predosjećala je da se neće živa vratiti, pa je prvo pošla do prodavnice gdje je trgovala i molila prodavačice ako dođu njena djeca i budu nešto tražila, da im daju. Pošla je i do učitelja djevojčica koje su bile jedna u drugi, jedna u četvrti i jedna u šesti razred, da im kaže ih ne kažnjavaju ako ne budu nešto znali, jer su mali i neće imati ko da im pokaže. Nažalost, tako je i bilo, nije se živa vratila kući", kazao je Kalezić.

Kalezić kaže da je nekada radio u Željezari, ostao je bez posla, pa sada svoju porodicu izdržava od 185 eura socijalne pomoći.

"Od tog novca moja djeca imaju da jedu neko vrijeme, a onda su više gladni nego siti", kaže Kalezić.

On dodaje da je bezuspješno tražio posao. Radio je kaže i za dnevnicu, dok je mogao.

"Ubilo me je sve ovo, razbolio sam se dobio sam šećer i već sam u fazi da primam insulin. Nadam se da ću izdržati da bar jedno dijete dovem do svog parčeta hleba, pa će oni jedno drugo pomagati", kaže Kalezić.

Kalezićima je najpotrebnija pomoć u hrani.

"Samo da imam da im hljeba dam, ali ni to ne mogu. Imam jednu komšinicu baku koja živi sama od penzije 200 eura, ona kad napravi pitu i donese, to je gozba", kazao je Kalezić.

Svi koji žele pomoći kontakt porodice mogu dobiti od NVO Banka hrane na e mail bankahranepg@gmail.com ili na broj telefona 069 495 680, na fb stranici u inboxu ttps://www.facebook.com/banka.hrane/?ref=h

Žiro račun za pomoć je kod Prve banke, na ime Vlado Kalezić broj 535-0100200065047-86.

Ukupno ocjena: 16

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Utorak, Mart 20, 2018 - 19:12
U OŠ “Ivan Vušović” učili o prevenciji bolesti zavisnosti

U okviru redovne aktivnosti Kancelarije za prevenciju bolesti zavisnosti Nikšić, a u skladu sa godišnjim Planom i programom rada, predstavnice za prevenciju bolesti zavisnosti, Ljubica Abramović i Ratka Jakšić,  upoznale su učenike VIII i  IX  razreda OŠ “Ivan Vušović“ sa tom temom.

Utorak, Mart 20, 2018 - 14:44
Potvrđena optužnica protiv Nikšićanina zbog krađe goriva

Osnovni sud u Nikšiću potvrdio je optužnicu tužilaštva protiv K.B. (18) zbog produženog krivičnog djela teška krađa. Ranije su iz Uprave policije saopštili da su K.B. i maloljetni P.K. 9. februara krali dizel gorivo iz agregata koji pripada firmi Telekom Crna Gora.

Utorak, Mart 20, 2018 - 08:18
AMSCG: Putevi mokri i klizavi

U Crnoj Gori jutros se, zbog kiše i snijega, saobraća po mokrim i klizavim putevima, uz smanjenu vidljivost, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMSCG).

Utorak, Mart 20, 2018 - 08:15
Djelovi opštine danas bez struje

Zbog planiranih radova na mreži danas će bez napajanja električnom energijom ostati pojedini djelovi nikšićke opštine.

Ponedjeljak, Mart 19, 2018 - 19:54
Pronađeno beživotno tijelo Momira Goranovića

Danas oko 17h pronađeno je tijelo Momira Goranovića za kojim su mještani, policija i spasioci tragali tri dana u rejonu Golije.