Mljekara Srna
Akcija ,,Nikšićani djeluju“: Slike i snimci zbrinutih životinja kao apel na solidarnost
Objavljeno: Srijeda, Januar 11, 2017 - 14:42
Autor:
onogost.me

Nikšićko udruženje za zaštitu životinja pozvalo je građane da pošalju slike i snimke životinja koje su zbrinuli tokom hladnih dana.

Foto : Privatna arhiva

„Želimo da apelujemo na solidarnost sa ranjivim stanovnicima ovog grada i ukažemo na njenu važnost s obzirom da ih često zaboravimo jer ne možemo da ih vidimo iz naših ugrijanih domova. Međutim, sigurni smo da Nikšićanima solidarnosti ne fali i voljeli bismo kada bi svako pokazao kako je svoj komšiluk učinio ljepšim mjestom za život dok traje ovo vanredno vremensko stanje“, poručili su iz Udruženja i naveli da se slike i snimci mogu poslati u inbox njihove Facebook stranice. 

Od pristiglih slika i snimaka biće sastavljena kolekcija pod simboličnim nazivom ,,Nikšićani djeluju“.

„Takođe, to je i način da se neke od tih životinja koje će biti prikazane udome, jer će potencijalni vlasnici moći da vide njihove slike. Nažalost, zabilježeni su slučajevi smrzavanja bezdomnih životinja u drugim gradovima u zemlji i regionu. Stoga, želimo da učinimo sve što je u našoj moći da spriječimo da se tako nešto dogodi i u Nikšiću“, objasnili su iz Nikšićkog udruženja ciljeve akcije.

Kako kažu, pojedini građani su im već dostavili slike životinja koje su spasili od velikih hladnoća u prethodnim danima.

 

Ukupno ocjena: 53

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Petak, Jul 28, 2017 - 14:35
Predstavnici UBNOR-a i Opštine položili vijenac na Vučjem dolu

Povodom obilježavanja 141 godine od Bitke na Vučjem dolu, predstavnici Opštine Nikšić i nikšićkog UBNOR-a, položili su vijenac na spomenik crnogorskim i hercegovačkim junacima stradaliim u toj bici.
 

Petak, Jul 28, 2017 - 11:01
Bulajiću jednomjesečni pritvor

Nikšićaninu Zoranu Bulajiću (31), osumnjičenom da je iz nehata ranio majku Dostinju Bulajić (63)m određen je pritvor do 30 dana.

Petak, Jul 28, 2017 - 10:47
Djelovi Nikšića danima bez redovnog napajanja, CGES se oglasio tek nakon našeg dopisa

Građani, ogorčeni zbog učestalih i nenajavljenih nestanaka električne energije, proteklih dana obraćali su se našem portalu, a odgovori na pitanja stigli su nakon što smo se dopisom obratili Crnogorskom elektroprenosnom sistemu (CGES).

Petak, Jul 28, 2017 - 08:58
AMSCG: Poštovati pravila saobraćaja

Na putevima u Crnoj Gori jutros se saobraća nesmetano.

Petak, Jul 28, 2017 - 08:11
Vlada formirala tijela za zaštitu i spašavanje

Vlada je juče imenovala Koordinacioni tim za zaštitu i spašavanje na čijem je čelu premijer Duško Marković.