Subvencije za osam klastera
Objavljeno: Četvrtak, Jul 12, 2018 - 14:31
Autor:
onogost.me

Ministarstvo ekonomije odobrilo je osam aplikacija u okviru Javnog poziva za učešće u Programu podsticanja razvoja klastera u Crnoj Gori za 2018. godinu.

Foto : pixabay.com

Na Javni poziv, koji je bio otvoren od 10. maja do 18. juna, aplikacije je dostavilo 16 klastera, od kojih je osam, zbog neispunjenosti i administrativih uslova odbijeno, dok je preostalih osam aplikacija ispunilo sve uslove i prihvaćeno za dodjelu subvencije. 

Klasteri čiji su projektni prijedlozi odobreni su: NVO Udruženje drvoprerađivača Berane, NVO Probaj domaće Podgorica, NVO Agro-turistički klaster Župa Nikšić, NVO Klaster drvoprerade Rožaje, NVO Agro Me Podgorica, NVO Udruženje drvoprerađivača Plav, NVO Udruženje drvoprerađivača Andrijevica i NVO Klaster drvoprerade Žabljak.

Administrativnu provjeru nije prošlo pet aplikacija dostavljenjih od strane sljedećih klastera: NVO Crnogorski savez malinara, Bijelo Polje, NVO Crnogorski pršut, Cetinje – 2 aplikacije, NVO Klaster turizma i kreativne industrije Bar i NVO Klaster agroturizam Nikšić, dok su tri prijave pristigle putem preporučene pošte bez adrese i naziva pošiljaoca i one nisu otvarane i nisu prošle administrativnu provjeru.

"Sa selektovanim klasterima, nakon žalbenog perioda, u planu je potpisivanje Ugovora o dodjeli subvencije, čime će sve započeti realizacija projekata, čiji će tok pratiti Ministarstvo. Ministarstvo ekonomije će u ovoj godini za podršku razvoja klastera izdvojiti 150.000 eura, a maksimalan iznos subvencije po jednom projektu je do 15.000 eura", navode iz Ministarsva.

Cilj Programa podsticanja razvoja klastera u Crnoj Gori je finansijska podrška efikasnijem funkcionisanju inovativnih klastera i njihove bolje promocije, sve u pravcu ostvarivanja bolje konkurentske pozicije preduzetnika, mikro, malih i srednjih preduzeća na nacionalnom i međunarodnom tržištu.
 

Ukupno ocjena: 4

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Petak, Jul 20, 2018 - 19:38
Akcionari EPCG o raspodjeli dobiti 20. avgusta

Akcionari Elektroprivrede (EPCG) razmatraće na redovnoj sjednici Skupštine, 20. avgusta, odluke o raspodjeli dobiti i isplati dividende.

Petak, Jul 20, 2018 - 14:21
Počeo prvi Kamp za mlade preduzetnike na Vučju

Prvi preduzetnički kamp u organizaciji Inovaciono preduzetničkog centra Tehnopolis počeo je danas na Vučju. 

Petak, Jul 20, 2018 - 08:16
Ručni radovi Nova Babića predstavljaju pravu umjetnost u drvetu i kamenu

Nikšićanin Novo Babić drvetu i kamenu daje posebnost koja predstavlja pravu umjetnost ručnog rada.

Četvrtak, Jul 19, 2018 - 15:09
Najčešći falsifikati od 20 i 50 eura

Centralna banka Crne Gore (CBCG) je u prvih pola godine obradila ukupno 169 falsifikovanih novčanica, saopšteno je iz vrhovne monetarne institucije.

Četvrtak, Jul 19, 2018 - 10:01
Oko 600 majki primaće od 193 do 336 eura

Oko 600 majki troje ili više djece, koje su ranije raskinule ugovor na određeno vrijeme zarad doživotne naknade i koje su nakon što je ona ukinuta ostale bez primanja, moći će da ostvare pravo na novu vrstu primanja, propisano je izmijenjenim Zakonom o izvršenju odluke Ustavnog suda Crne Gore od 19. aprila 2017. godine o kojem se juče polemisalo na skupštinskom Odboru za zdravstvo, rad i socijalno staranje.