Produžen Javni poziv za podsticanje razvoja klastera
Objavljeno: Ponedjeljak, Jun 11, 2018 - 10:17
Autor:
onogost.me

Ministarstvo ekonomije produžilo je Javni poziv za učešće u Programu podsticanja razvoja klastera u Crnoj Gori za period 2017-2020. godina, za 2018. godinu do 18. juna.

Foto : pixabay.com

“Zbog značajnog interesovanja klastera za učešće u Programu, Ministarstvo je rok za dostavljanja prijava produžilo za sedam dana, s obzirom na to da je, u skladu sa Javnim pozivom, rok za dostavljanje ponuda bio 11. jun”, objašanjavaju u ovom vladinom resoru.

Javni poziv za učešće u Programu podsticanja razvoja klastera raspisan je 10. maja, a raspoloživa sredstva za ovu godinu su 150.000 eura.

“U okviru javnog poziva Ministarstvo ekonomije odobrava finansijsku pomoć do 50 odsto ukupnih opravdanih troškova, odnosno do 65 odsto za klastere iz manje razvijenih jedinica lokalne samouprave, i to u iznosu najviše do 15.000 eura po jednom projektu. Strateški prioritetne djelatnosti koje su predmet sufinansiranja obuhvataju: preradu poljoprivrednih proizvoda/prehrambenu industriju, drvopreradu, ostale proizvodne djelatnosti (u skladu sa Programom), turizam i ugostiteljstvo”, ističu oni.

Konkursna dokumentacija za učešće u ovom Programu može se preuzeti na sajtu Ministarstva ekonomije.

Ukupno ocjena: 0

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Subota, Jun 16, 2018 - 15:11
Tehnopolis: Susret lokalnih i mađarskih privrednika

 Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis u utorak, 19. juna organizuje B2B događaj za predstavnike lokalne privrede sa privrednicima iz Mađarske. 

Subota, Jun 16, 2018 - 13:17
Objavljena dva javna poziva za podršku kroz IFAD projekat

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavilo je danas dva javna poziva za podršku razvoju poljoprivrede i ruralnih područja, kroz Projekat razvoja klastera i transformacije ruralnih područja, koji realizuje Vlada Crne Gore u saradnji sa Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede (IFAD).

Subota, Jun 16, 2018 - 07:59
EPCG većinski vlasnik Rudnika uglja

Elektroprivreda (EPCG) je od petka većinski vlasnik Rudnika uglja iz Pljevalja, navodi se u odluci Komisije za tržište kapitala.

Petak, Jun 15, 2018 - 17:20
Hiljadu plus: Javni poziv za građane početkom jula

Javni poziv za građane koji žele da kupe stan u ovogodišnjem trećem projektu Hiljadu plus biće raspisan u početkom jula, kazao je generalni direktor Direktorata za razvoj stanovanja u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Marko Čanović.

Petak, Jun 15, 2018 - 13:23
Sjutra počinje isplata socijalnih davanja

Isplata materijalnih davanja iz socijalne i dječje zaštite počeće sjutra, a Ministarstvo rada i socijalnog staranja je u tu svrhu izdvojilo 6.321.569,03 eura.