Od reprograma duga 15,6 miliona
Objavljeno: Srijeda, Septembar 13, 2017 - 16:13

Poreski obveznici kojima je, u skladu sa Zakonom o reprogramu poreskog potraživanja, odobren reprogram duga u iznosu od 175,4 miliona eura, do sada su po tom osnovu uplatili 15,6 miliona eura.

Foto : Ilustracija

Iz PU je saopšteno da se od ukupno odobrenog reprograma duga od 175,4 miliona eura, na osnovni odnose 153,32 miliona eura, a na kamate 22,08 miliona eura.

„Od ukupno 6,34 hiljade poreskih obveznika kojima je u skladu sa donijetim rješenjima dospjela obaveza izjmirenja jednokratne uplate od deset odsto osnovnog duga, 5,48 hiljada obveznika je ispoštovalo obavezu, pa je po tom osnovu naplaćeno 13,56 miliona eura“, dodaje se u saopštenju.

Iz PU su naveli da su 222 poreska obveznika uložila žalbu na donijeta rješenja o reprogramu, pa će ukupan iznos naplaćene jedokratne uplate zavisiti od ishoda drugostepenog postupka kod ovih obveznika.

Među poreskim dužnicima sa Crne liste koji su izmirili jednokratnu ratu nalaze se Rudnik uglja, Inpek, Vektra Boka, Fab Live, Rokšped, Nivel, Montenegro Premier, Tara Precision Works, Tara Aerospace and Defence Products, Rapex Bar i Samcommerce Tivat.

Zbog nepoštovanja obaveze izmirenja jednokratne uplate PU je do sada donijela rješenja o ukidanju rješenja o reprogramu za 649 poreskih obveznika, čiji je ukupni poreski dug 20,24 miliona eura. Na osnovni dug se odnosi 17,22 miliona eura, a 3,02 miliona eura na kamatu.

Među obveznicima kojima su ukinuta rješenja o reprogramu najveći poreski dužnici su Old Town Invest Group, Montenegro Security Service, Komerc Keka, Put Bar, Dekor Rožaje, Mercur Budva, Eko-Meduza, Hidromont Mercur i Montegradnja Inc Budva.

 

izvor: rtcg.me

Ukupno ocjena: 8

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Nedjelja, Novembar 19, 2017 - 14:43
“Onogošt school” kao prečica za zaposlenje odraslih

Krajem marta ove godine u Nikšiću je osnovan Centra za obrazovanje odraslih „Onogošt school“ sa ciljem da u kontinuitetu edukuje odrasle i na taj način omogući im sticanje određenih stručnih kvalifikacija, a samim tim i priliku da nakon godina rada na birou konačno dobiju posao. 

Petak, Novembar 17, 2017 - 19:08
U Tehnopolisu održan sastanak povodom pokretanja procesa rebrendiranja Nikšića

Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis inicirao je sastanak povodom pokretanja procesa rebrendiranja Nikšića na kojem je okupio ključne stejkholdere na lokalnom i nacionalnom nivou.

Petak, Novembar 17, 2017 - 12:10
Novi ukusi kraja moga u IDEA prodavnicama

Linija domaćih proizvoda „Ukusi kraja moga“ u IDEA prodavnicama bogatija je za 29 novih proizvoda iz cijele Crne Gore.

Četvrtak, Novembar 16, 2017 - 15:06
FORS Montenegro: Počela konferencija o iskustvima u povlačenju sredstava EU

Dvodnevna konferencija na temu „Iskustva u povlačenju sredstava EU – izazovi, mogućnosti i modeli dobre prakse“, koju organizuje FORS Montenegro - Fondacija za razvoj sjevera Crne Gore, počela je danas u Kolašinu.

Četvrtak, Novembar 16, 2017 - 09:01
Počela isplata socijalnih naknada

Isplata socijalnih naknada za oktobar počela je danas, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.