Od reprograma duga 15,6 miliona
Objavljeno: Srijeda, Septembar 13, 2017 - 16:13

Poreski obveznici kojima je, u skladu sa Zakonom o reprogramu poreskog potraživanja, odobren reprogram duga u iznosu od 175,4 miliona eura, do sada su po tom osnovu uplatili 15,6 miliona eura.

Foto : Ilustracija

Iz PU je saopšteno da se od ukupno odobrenog reprograma duga od 175,4 miliona eura, na osnovni odnose 153,32 miliona eura, a na kamate 22,08 miliona eura.

„Od ukupno 6,34 hiljade poreskih obveznika kojima je u skladu sa donijetim rješenjima dospjela obaveza izjmirenja jednokratne uplate od deset odsto osnovnog duga, 5,48 hiljada obveznika je ispoštovalo obavezu, pa je po tom osnovu naplaćeno 13,56 miliona eura“, dodaje se u saopštenju.

Iz PU su naveli da su 222 poreska obveznika uložila žalbu na donijeta rješenja o reprogramu, pa će ukupan iznos naplaćene jedokratne uplate zavisiti od ishoda drugostepenog postupka kod ovih obveznika.

Među poreskim dužnicima sa Crne liste koji su izmirili jednokratnu ratu nalaze se Rudnik uglja, Inpek, Vektra Boka, Fab Live, Rokšped, Nivel, Montenegro Premier, Tara Precision Works, Tara Aerospace and Defence Products, Rapex Bar i Samcommerce Tivat.

Zbog nepoštovanja obaveze izmirenja jednokratne uplate PU je do sada donijela rješenja o ukidanju rješenja o reprogramu za 649 poreskih obveznika, čiji je ukupni poreski dug 20,24 miliona eura. Na osnovni dug se odnosi 17,22 miliona eura, a 3,02 miliona eura na kamatu.

Među obveznicima kojima su ukinuta rješenja o reprogramu najveći poreski dužnici su Old Town Invest Group, Montenegro Security Service, Komerc Keka, Put Bar, Dekor Rožaje, Mercur Budva, Eko-Meduza, Hidromont Mercur i Montegradnja Inc Budva.

 

izvor: rtcg.me

Ukupno ocjena: 0

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Subota, Septembar 23, 2017 - 16:16
Preduzeće “Knjaz” pionir web arhiviranja u Crnoj Gori

Od kompanije koja je prije 20 godina pokrenuta kao trgovačak i špeditersko preduzeće, firma “Knjaz” iz Nikšića godinama se razvijala i unapređivala djelatnost i poslovanje. 

Petak, Septembar 22, 2017 - 16:06
Otvoren Sajam ručnih radova i zdravih proizvoda

U tržnom centru Conto u Nikšiću od danas do 24. septembra posjetioci će imati priliku da se upoznaju sa proizvođačima koji na tradicionalan način, bez korišćenja savremene tehnologije, ručno izrađuju svoje proizvode.

Petak, Septembar 22, 2017 - 15:12
Kreće Garantni fond, obezbijediće se 25 miliona za garancije i male kredite

Država je osnovala Garantni fond i plan je da se u naredne četiri godine obezbijedi ukupno 25 miliona eura garancija. Glavni razlog formiranja Fonda je pomoć početnicima u biznisu za, prije svega, obezbjeđenje potrebnog kolaterala za uredno vraćanje kredita.

Četvrtak, Septembar 21, 2017 - 13:19
Ambasadori 25 zemalja upoznali se sa privredno-turističkim potencijalima Nikšića

Klaster Agroturizam “Nikšić”  u saradnji sa IPC Tehnopolis, a kroz javni poziv Programa podsticaja razvoju klastera 2017-2020 Ministarstva ekonomije, organizovao je dvodnevnu putujuću radionicu za predstavnike diplomatskog kora, ministarstava, lokalne samouprave i medija 18. i 19. septembra.

Četvrtak, Septembar 21, 2017 - 12:04
Sajam ručnih radova i zdravih proizvoda od sjutra u TC Konto

Sajam ručnih radova i zdravih proizvoda organizovaće se od sjutra do 24. septembra u mini tržnom centru Domaća trgovina - Konto u Nikšiću.