Na novoj Bijeloj listi 285 obveznika
Objavljeno: Utorak, Februar 13, 2018 - 18:45
Autor:
onogost.me

Poreska uprava (PU) objavila je danas Bijelu listu, odnosno spisak od 285 poreskih obveznika sa najvećim stepenom fiskalne discipline.

Foto : pixabay.com

PU sa tim poreskim obveznicima kontinuirano ostvaruje uspješnu saradnju u pogledu poštovanja poreskih propisa i izmirivanja poreskih obaveza.

Obveznici s Bijele liste, kako je ranije saopšteno iz PU, prepoznati su kao kompanije koje uredno izmiruju obaveze prema povjeriocima, uključujući i državu, pa samim tim predstavljaju i afirmativne potencijalne poslovne partnere na tržištu.

Kriterijumi na osnovu kojih je napravljena selekcija obveznika za Bijelu listu obuhvatali su, između ostalog, urednost obračunavanja poreza i podnošenja poreskih prijava i redovnost izmirivanja poreskih obaveza.

U nastojanju da se praksom podstakne što više urednih poreskih obveznika, listom je obuhvaćen ne samo segment velikih kompanija, već i mala i srednja preduzeća sa visokom stopom poreske discipline.

Na 18. listi su, između ostalih, Azmont Investments, Atlas banka, Erste, Societe Generale, Ziraat i Addiko banka, Telenor, Crnogorski Telekom, M:tel, Pivara Trebjesa, Namos Dajković, Elektroprivreda Crne Gore i Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES).

Objavljivanje Bijele liste je, kako je objašnjeno, još jedan korak u podsticanju obveznika na poštovanje poreskih propisa i saradnju sa PU.

“Prioritet u radu poreskog organa i dalje će biti kontinuirano jačanje odnosa razumijevanja i povjerenja sa urednim poreskim obveznicima, koji izmirivanjem poreskih obaveza i poštovanjem zakona Crne Gore zajedno sa državnim institucijama učestvuju u izgradnji povoljnog poslovnog ambijenta i društva u cjelini”, rekli su iz PU.

Bijela lista poreskih obveznika prvi put je objavljena 7. juna 2013. godine.

 

Izvor: Mina biznis

Ukupno ocjena: 0

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Subota, Februar 17, 2018 - 09:29
Počela isplata materijalnih davanja

Isplata materijalnih davanja iz socijalne i dječje zaštite počela je danas.

Petak, Februar 16, 2018 - 17:09
U prošloj godini otkupljeno skoro 26 miliona litara mlijeka

Ukupno otkupljena količina kravljeg mlijeka u prošloj godini iznosila je skoro 26 miliona litara, 5,5 odsto više u odnosu na 2016., saopšteno je iz Monstata.

Petak, Februar 16, 2018 - 14:31
Anketa o turističkim potencijalima Nikšića u toku: Mišljenje dalo 300 građana

Tokom prvih sedam dana 300 građana učestvovalo je u anketi o turističkim potencijalima našeg grada.

Petak, Februar 16, 2018 - 13:13
Sjutra počinje isplata materijalnih davanja

Isplata materijalnih davanja iz socijalne i dječje zaštite za januar počeće sjutra, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog stranja.

Petak, Februar 16, 2018 - 11:43
Objavljen javni poziv za podršku mladim pčelarima početnicima

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja nastavlja sa podsticajima mladim ljudima u sektoru pčelarstva.