Kompanija Molson Coors pokazuje posvećenost ciljevima zasnovanim na nauci
Objavljeno: Srijeda, Jul 11, 2018 - 15:11
Autor:
onogost.me

Kompanija Molson Coors Brewing Company, koja je vlasnik Pivare „Trebjesa“, danas je objavila godišnji izvještaj o održivosti pod nazivom Our Beer Print (Naš pivski pečat) za 2018. godinu, u kojem opisuje napredak ka ambicioznim ciljevima održivosti.

Foto : Ilustracija

Ova kompanija je razvila ciljeve do 2025. godine, kako bi smanjila apsolutno emisiju ugljen dioksida za 50 odsto u okviru svojih pogona i za 20 odsto u okviru svog lanca vrijednosti.

„Molson Coors je kompanija posvećenih ljudi, koji pokušavaju da ostvare pozitivan uticaj u našoj životnoj sredini“, rekao je Mark Hanter, glavni izvršni direktor.

„Ozbiljno shvatamo našu odgovornost kao jedan od najvećih svjetskih proizvođača piva i vjerujemo da igramo bitnu ulogu u vezi klimatskih promjena. Ponosni smo što smo dio elitne grupe od blizu 430 kompanija u svijetu koje su posvećene ciljevima zasnovanim na nauci“.

Ciljevi su organizovani kao tri stuba koja su najbitnija za kompaniju i zainteresovane strane: Promovisanje odgovornog konzumiranja alkohola; Postizanje efikasnosti od zrna do čaše; Podrška ljudima i zajednicama.

U godišnjem izvještaju su naglašene značajne uštede u potrošnji vode i energije. Izvještaj takođe govori i o kontinuiranom uspjehu programa Grower Direct, koji obuhvata poljoprivrednike koji uzgajaju preko 70 odsto ječma za potrebe kompanije Molson Coors.

Kompanija Molson Coors uspostavlja standarde u vezi pravljenja piva već duže od dva vijeka. Kao jedan od najvećih svjetskih proizvođača piva, kompanija Molson Coors radi na stvaranju izuzetnih brendova koji će oduševiti ljubitelje piva širom svijeta.

 

Ukupno ocjena: 0

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Petak, Jul 20, 2018 - 19:38
Akcionari EPCG o raspodjeli dobiti 20. avgusta

Akcionari Elektroprivrede (EPCG) razmatraće na redovnoj sjednici Skupštine, 20. avgusta, odluke o raspodjeli dobiti i isplati dividende.

Petak, Jul 20, 2018 - 14:21
Počeo prvi Kamp za mlade preduzetnike na Vučju

Prvi preduzetnički kamp u organizaciji Inovaciono preduzetničkog centra Tehnopolis počeo je danas na Vučju. 

Petak, Jul 20, 2018 - 08:16
Ručni radovi Nova Babića predstavljaju pravu umjetnost u drvetu i kamenu

Nikšićanin Novo Babić drvetu i kamenu daje posebnost koja predstavlja pravu umjetnost ručnog rada.

Četvrtak, Jul 19, 2018 - 15:09
Najčešći falsifikati od 20 i 50 eura

Centralna banka Crne Gore (CBCG) je u prvih pola godine obradila ukupno 169 falsifikovanih novčanica, saopšteno je iz vrhovne monetarne institucije.

Četvrtak, Jul 19, 2018 - 10:01
Oko 600 majki primaće od 193 do 336 eura

Oko 600 majki troje ili više djece, koje su ranije raskinule ugovor na određeno vrijeme zarad doživotne naknade i koje su nakon što je ona ukinuta ostale bez primanja, moći će da ostvare pravo na novu vrstu primanja, propisano je izmijenjenim Zakonom o izvršenju odluke Ustavnog suda Crne Gore od 19. aprila 2017. godine o kojem se juče polemisalo na skupštinskom Odboru za zdravstvo, rad i socijalno staranje.