EPCG pokreće najpovoljniju akciju za pravna lica
Objavljeno: Ponedjeljak, Mart 12, 2018 - 15:02
Autor:
onogost.me

Elektroprivreda Crne Gore kreće sa akcijom ''Za čist račun'' u kojoj se pravnim licima, koja imaju dug po osnovu utrošene električne energije, za početak nudi da 30 odsto duga otplate u narednih 30 mjeseci, u fiksnim mjesečnim ratama. Nakon isteka Sporazuma, pravna lica nastavljaju otplatu preostalog duga po istim uslovima.

Foto : EPCG

U akciju se mogu uključiti sva pravna lica koja imaju više od tri neplaćene fakture za utrošenu električnu energiju, bez obzira na visinu dugovanja, uz uslov da plate poslednju fakturu i potpišu Sporazum o izvršavanju obaeza po povoljnim uslovima.

Akcija će trajati do 31. maja 2018. godine.

"Potpisivanjem Sporazuma pravna lica ostvaruju niz povoljnosti. Prije svega, u prvih 30 mjseci trajanja protokola biće u obavezi da u 30 mjesečnih, fiksnih rata izmire 30 odsto duga. Uz mjesečnu ratu, potrebno je plaćati i tekući račun. Druga povoljnost za pravna lica koja odluče da se priključe akciji je što im s , dok poštuju obaveze iz Sporazuma, neće obračunavati zatezna kamata na postojeći dug. Takođe, dok se poštuje Sporazum, pravna lica su izuzeta od isključenja sa distributivne mreže", pojašnjeno je iz EPCG.

Pravna lica koja imaju aktivne Sporazume iz prethodnog perioda (klasični protokol ili protokol iz akcije 5 za 5) mogu iste reprograrmirati po novom modelu.

"Pozivamo pravna lica sa dugom za električnu energiju da iskoriste ovu jedinstvenu priliku. Podsjećamo da potrošači iz ove kategorije (koji nisu u kategoriji malih kupaca), ukoliko redovno izmiruju svoje obaveze, ostvaruju popuste od tri odsto na utrošenu energiju", navodi se u saopštenju EPCG.

Pravna lica pri potpisivanju Sporazuma potpisuju i Ugovor o snabdijevanju i, ukoliko je to slučaj, treba da izmire troškove pokrenutih Prijedloga za izvršenje.

Sve informacije mogu se dobiti u jedinicama lokalnog Snabdijevanja, besplatnim pozivom na broj 19100, na web portalu www.epcg.com ili putem fejsbuk strane.

Izvor: portalanalitike.me

Ukupno ocjena: 2

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Utorak, Mart 20, 2018 - 16:21
Tehnopolis: Promocija priručnika "Kako pokrenuti Start up iz Crne Gore"

U IPC Tehnopolis u četvrtak, 22. marta, sa početkom u 10h, održaće se promocija priručnika "Kako pokrenuti Start up iz Crne Gore", autora Dražena Žujovića, jednog od osnivača prvog crnogorskog startapa - Tour Via Me.

Utorak, Mart 20, 2018 - 11:31
Dug za struju može biti kočnica za dobijanje kredita u banci

Dugovanja za struju uskoro će ući u kreditni registar Centralne banke CBCG, što će značiti da će bankama biti dostupni podaci da li građani koji žele da uzmu kredit redovno plaćaju obaveze prema Elektroprivredi (EPCG).

Ponedjeljak, Mart 19, 2018 - 19:22
U Crnoj Gori preko 47.000 nezaposlenih

U Crnoj Gori je ove sedmice 47,24 hiljade nezaposlenih, 0,01 odsto manje nego prethodne, pokazuju podaci Zavoda za zapošljavanje (ZZZ).

Ponedjeljak, Mart 19, 2018 - 14:34
U Nikšiću podnijeto 26 zahtjeva za legalizaciju

Jedinicama lokalne samouprave su do 15. marta dostavljena ukupno 1.042 zahtjeva za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Ponedjeljak, Mart 19, 2018 - 11:45
Cijene goriva ostaju iste

Naredne dvije sedmice, cijene goriva ostaće iste, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.