Cijene goriva bez promjena
Objavljeno: Ponedjeljak, Jun 11, 2018 - 13:47
Autor:
onogost.me

Cijene goriva u Crnoj Gori neće se mijenjati u naredne dvije sedmice, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Foto : pixabay.com

Litar eurosupera 95 i 98 će u narednih 15 dana koštati 1,41 eura, odnosno 1,44 eura. Cijena eurodizela iznosiće 1,3 eura, a lož ulja za veleprodaju 1,26 eura.

Posljednje promjene cijena goriva bile su 29. maja kada su sve vrste goriva u Crnoj Gori poskupile tri do sedam centi.

Iz Ministarstva su tada kazali da je promjenu cijena naftnih derivata u Crnoj Gori uzrokovao isključivo rast vrijednosti naftnih derivata na svjetskoj berzi, kao i jačanje dolara u odnosu na euro.

Predstavnici Ministarstva u četvrtak su na sjednici Vlade informisali njene članove o trenutnim procjenama vezanim za cijenu naftnih derivata u Crnoj Gori i najavili da prema tada važećim procjenama, ne bi trebalo da bude novog povećanja cijena goriva.

Prema odredbama Uredbe o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, naredni obračun će se obaviti 25. juna, a eventualno izmijenjene vrijednosti naftnih derivata važiće od 26. juna.

 

Izvor: fosmedia.me

Ukupno ocjena: 0

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Subota, Jun 16, 2018 - 15:11
Tehnopolis: Susret lokalnih i mađarskih privrednika

 Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis u utorak, 19. juna organizuje B2B događaj za predstavnike lokalne privrede sa privrednicima iz Mađarske. 

Subota, Jun 16, 2018 - 13:17
Objavljena dva javna poziva za podršku kroz IFAD projekat

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavilo je danas dva javna poziva za podršku razvoju poljoprivrede i ruralnih područja, kroz Projekat razvoja klastera i transformacije ruralnih područja, koji realizuje Vlada Crne Gore u saradnji sa Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede (IFAD).

Subota, Jun 16, 2018 - 07:59
EPCG većinski vlasnik Rudnika uglja

Elektroprivreda (EPCG) je od petka većinski vlasnik Rudnika uglja iz Pljevalja, navodi se u odluci Komisije za tržište kapitala.

Petak, Jun 15, 2018 - 17:20
Hiljadu plus: Javni poziv za građane početkom jula

Javni poziv za građane koji žele da kupe stan u ovogodišnjem trećem projektu Hiljadu plus biće raspisan u početkom jula, kazao je generalni direktor Direktorata za razvoj stanovanja u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Marko Čanović.

Petak, Jun 15, 2018 - 13:23
Sjutra počinje isplata socijalnih davanja

Isplata materijalnih davanja iz socijalne i dječje zaštite počeće sjutra, a Ministarstvo rada i socijalnog staranja je u tu svrhu izdvojilo 6.321.569,03 eura.