Bijela lista: Evo koje nikšićke firme redovno izmiruju sve obaveze
Objavljeno: Srijeda, Februar 14, 2018 - 08:03
Autor:
onogost.me

Na Bijeloj listi koju je juče objavila Poreska uprava (PU) nalaze se 285 poreskih obveznika sa najvećim stepenom fiskalne discipline, a među njima je i 27 nikšićkih firmi.

Foto : pixabay.com

PU sa njima kontinuirano ostvaruje uspješnu saradnju u pogledu poštovanja poreskih propisa i izmirivanja poreskih obaveza.

Nikšićke firme koje uredno izmiruju obaveze prema povjeriocima, uključujući i državu, pa samim tim predstavljaju i afirmativne potencijalne poslovne partnere na tržištu, su: AD „Elektroprivreda Crne Gore“, DOO  „Helada-Mont“, DOO Industrija piva i sokova pivara „Trebjesa“, DOO „Roaming Montenegro“, DOO „UNO-NK“, AD „Nikšićki mlin“, AD „Mehanizacija i programat“, DOO „Šljukić Co“, DOO „Toscelik alloyed engineering steel“, DOO „Citus“, DOO „K & M sistem“, DOO „Uniprom pekara“, DOO „Neksan“, DOO „Kablomontaža“, DOO „Osmanagić Co“, DOO „Ramel“, DOO „Planika Montenegro“, DOO „Agro Mont“, DOO „Comp-comerc“, DOO „Uniprom“, DOO „Ening“, DOO „NTC“, DOO „Kit“, DOO„Vib-Bas“, DOO „LD Gradnja“, DOO „Inovatic“, DOO „VH Montenegro“

Kriterijumi na osnovu kojih je napravljena selekcija obveznika za Bijelu listu obuhvatali su, između ostalog, urednost obračunavanja poreza i podnošenja poreskih prijava i redovnost izmirivanja poreskih obaveza.

U nastojanju da se praksom podstakne što više urednih poreskih obveznika, listom je obuhvaćen ne samo segment velikih kompanija, već i mala i srednja preduzeća sa visokom stopom poreske discipline.

Ova Bijela lista poreskih obveznika je 18. po redu, dok je prva objavljena 7. juna 2013. godine.

Ukupno ocjena: 25

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Subota, Maj 26, 2018 - 17:00
Raspisan poziv za inovaciju malih i srednjih preduzeća

Ministarstvo ekonomije raspisalo je danas drugi javni poziv za učešće u programu za inovacije malih i srednjih preduzeća koji će biti otvoren do 25. juna.

Petak, Maj 25, 2018 - 19:37
EPCG može kupovati akcije Rudnika uglja

Privredni sud usvojio je prigovor Elektroprivrede (EPCG) na odluku da se privremeno zabrani kupovina akcija Rudnika uglja Pljevlja.

Srijeda, Maj 23, 2018 - 15:28
Devet miliona eura produžiće vijek postrojenja za još 20 godina

Kapitalni remont agregata A2 u Hidroelektrani HE Piva, čija se vrijednost radova procjenjuje na oko 2,7 miliona eura, predviđen je tokom naredne godine, saopšteno je iz Elektroprivrede (EPCG).

Srijeda, Maj 23, 2018 - 15:10
Potpisan Memorandum o saradnji između IPC Tehnopolis i Fondacije Petrović Njegoš

Memorandum o saradnji između Inovaciono preduzetničkog centra Tehnopolis i Fondacije Petrović Njegoš potpisali su danas u prostorijama Tehnopolisa izvršni direktor Ratko Bataković i Njegova Ekselencija princ Nikola II Petrović Njegoš u prisustvu saradnika.

Srijeda, Maj 23, 2018 - 13:49
Na posao čeka oko 5.350 visokoškolaca

Prema posljednjim statističkim podacima, od 7. maja tekuće godine na evidenciji Zavoda za zapošljavanje na nalaze se 5.344 nezaposlenih sa diplomom fakulteta, među kojima je 239 magistara i 10 doktora nauka.